Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor...
Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor... Tapu ile ilgili flaş açıklama! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor. Değişiyor. Tapu harcı ödemelerinde yeni yıldan itibaren zam olabileceği belirtildi. Web-tapu kullanımı ise giderek artıyor. Şirketler de artık yoğun olarak kullanmaya başladı. 2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı. E-Devlet'te TC kimlik numarası ile eşleşmeyen taşınmazlar varsa, tapu taşınmaz beyan ya da web tapu sistemindeki taşınmaz ilişkilendirme başvurusu linkleri üzerinden başvuru yapılabiliyor. İşte tapu işlemlerine ilişkin bilgiler...
29.11.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes...
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes... Evi olan, ev alacak herkes için geçerli. Tapuda bir dönem sona eriyor. Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Karar uygulanmaya başladı. Artık ulaşılabiliyor. TAKBİS üzerinden bilgi alınabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdesini duyurmuştu. Uygulama pilot bölgede başladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların bulunduğu yerlere ait "afet alanları, fay hatları, riskli bölgeler, sit alanları, çevre ve turizm alanları" gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini bildirdi.
18.03.2021 Gündem
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, artık zorunlu...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, artık zorunlu... Evi olan ya da ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor. Bakan Kurum açıkladı. Zorunlu oluyor. Ay sonu itibarı ile yürürlüğe giriyor. Vatandaşların kendi imkanları ile yapamaması durumunda ücret belediye tarafından karşılanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" diye konuştu.
14.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri