Anneler ve ev hanımları her yıl ek prim günü kazanacak: Bu formülle ev kadınları erken emekli oluyor! 5400 gün yetiyor, kolay emeklilik reformunda detaylar
Anneler ve ev hanımları her yıl ek prim günü kazanacak: Bu formülle ev kadınları erken emekli oluyor! 5400 gün yetiyor, kolay emeklilik reformunda detaylar Çalışma hayatında yaşanan değişim ve gelişmeler reformları da beraberinde getiriyor. Ev hanımlar ve Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiren reform gündemin en önemli maddesi haline geldi. Ev kadınlarının erken emeklilik imkanına kavuşması için yapılan düzenleme önümüzdeki dönemde gündemden düşmeyecek. Bu reformlar erken emeklililiğin ve sosyal güvencenin teminatı olacak.
25.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik şartları resmen değişti! Ev kadınları da yararlanacak, 2 ay sonra...
Emeklilik şartları resmen değişti! Ev kadınları da yararlanacak, 2 ay sonra... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Emeklilik için şartları değiştiren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurtdışında yaşayanların 2 bin 43 TL asgari ücretten borçlanabilmek için son 2 ayı… Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkekler 18 yaşından itibaren yurtdışında sigortalı olarak çalıştıkları dönemleri borçlanılabiliyorlar. Kadınlar ise hem sigortalı çalıştıkları dönemleri hem de 18 yaşından sonra yurtdışında ev kadını olarak bulundukları süreleri borçlanabiliyor. Borçlanma ile ilgili günlük kazanç alt sınırı 98,10 TL, üst sınırı 735,75 TL olarak belirlendi. Buna göre bir günlük borçlanma alt sınırı yüzde 45 oranına göre 44,14 TL. Bu yıl yapılacak bir aylık borçlanma tutarı en az 1.324,35 TL.
11.11.2020 Emekli