Ev fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zam geldi, ilçe ilçe fiyatlar belli oldu
Ev fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zam geldi, ilçe ilçe fiyatlar belli oldu Ev almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi aktarıldı. Ev fiyatlarına zam geldi. Artan inşaat maliyeti ve taleple birlikte konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. İstanbul’un 12 ilçesinde yapılan araştırmaya göre yeni konut fiyatlarının en uygun olduğu yer Esenyurt. Bölgede standart bir binada metrekare fiyatı 12 bin liradan, sitelerde 30 bin liradan başlıyor. Beşiktaş, Şişli, Kadıköy’de yeni konut projelerinde 1 metrekarenin fiyatı 200 bin lirayı aşıyor. Ankara’da sıfır konutta 3 bin 900 liradan başlayan metrekare fiyatı 50 bin lirayı bulurken, İzmir’de ilçesine göre 6 bin 500 lira ile 85 bin lira arasında değişiyor.
11.09.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı...
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı... Kira ve ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Konut satışı yüzde 71 arttı, 2 bin 500- 3 bin TL'lik evlerin kirası 10 bin liraya kadar çıktı. Ukrayna ile Rusya savaşı fiyatları katladıkça katladı, kira fiyatları Türk halkını ağır etkiledi. Kiralık evler boşalıyor, aile yanına göç başladı. Kira fiyatları yüzde 300 arttı, 40 bin liraya kadar kiraya verilen evler olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki gayrimenkul sektörü yabancılardan büyük ilgi görüyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Antalya'ya gelen Ukraynalılar, aylığı 20-40 bin liradan daire kiralayıp, yıllık peşin ödüyor. 2021'e göre 2022 yılı Mart ayında Rusların konut satın alımı yüzde 30 artarken, Ukraynalılarda artış yüzde 80'e ulaştı. İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
23.04.2022 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor Es sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren önemli açıklama. Zam geliyor. Yapılacak zamlar yüzde 50'ye kadar ulaşacak. Zamlar kademeli olarak yapılacak. Stoklar eridi. Üretici firmalar yükselen maliyetlerin ev satış fiyatlarına yansıyacağını duyurdu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri artan maliyetler nedeniyle ‘Zam kapıda’ diyor. Stok konutların tükendiğini, yeni yapılacak projelerde yeni fiyat listelerinin çıkacağını belirten sektör temsilcilerine göre bu yıl kademeli olarak yüzde 50’ye varan fiyat artışı yapılacak.
24.01.2021 Ekonomi