Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı?
Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı? İngiltere'de, Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor. Uzmanlar, ülkede Kovid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz'da vizyona girmesinin ardından milyonlarca kişinin sinemaya akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Yeni varyant Türkiye’ye de yayılır mı?" sorusunu yanıtladı. Peki, Eris Varyantı nedir, Eris Virüsü belirtileri neler? Türkiye’de Eris Virüsü var mı, EG.5.1 Eris Varyantı yayılır mı?
9.08.2023 Sağlık
Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı?
Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı? EG.5.1 olarak da bilinen Omicron'un alt varyantı olan eris virüsü için İngiltere alarma geçti. Covid virüs vaka sayısında artışa neden olan virüs burun akması, baş ağrısı, tükenmişlik, hapşırma ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Peki, Eris virüsü nedir, belirtileri neler? Eris varyantı tehlikeli mi, Covid 19 yeni varyantı (EG.5.1) bulaşıcı mı, Eris virüsü Türkiye’de var mı?
8.08.2023 Sağlık