Emekli olmayı bekleyenlere kötü haber! Ödenmiyor! Emeklilik için tekrar yüzde 20...
Emekli olmayı bekleyenlere kötü haber! Ödenmiyor! Emeklilik için tekrar yüzde 20... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emekli olmayı bekleyenleri üzecek karar. Emeklilik için prim günü eksiği bulunan kişileri bir de pandemi vurdu. Kısa çalışma ödemesinde geçen süreler ve nakdi ücret desteğinden faydalanılan süreler sigortalının prim günü açısından bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda geçen süreler için işsizlik sigortası fonundan sadece genel sağlık sigortası primi karşılanıyor. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden faydalanan kişiler emeklilik için tekrardan prim günü bildirmeleri gerekecek.
23.11.2020 Emekli
Emeklilik primleri ödenmeyecek, Meclis'e sunulurken değişti, yaş sınırı kaldırıldı...
Emeklilik primleri ödenmeyecek, Meclis'e sunulurken değişti, yaş sınırı kaldırıldı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemede çok önemli değişiklik yapıldı. Yaş sınırı kaldırıldı. Emeklilik primlerinin ödenmesi de taslaktan çıkarıldı. Meclis'e sunulan düzenlemede tam zamanlı çalışmadan kısmi zamanlı çalışmaya geçenlerin çalışmadıkları sürelere ilişkin emeklilik primlerinin devletçe karşılanması öngörülüyordu. TBMM’ye sunulan yeni teklifte bu kısım yer almadı. Kısmi zamanlı çalışanlar, ne kadar çalışırlarsa sadece o günler emekliliklerine sayılacak. Perşembe günü Meclis'te görüşülmesi beklenen yasa taslağında yaş sınırı kaldırıldı. Taslak metinde sadece 50 yaşın üzerindekiler için öngörülen vergi istisnasının kapsamı genişletildi.
20.10.2020 Ekonomi
Son dakika: Bunu yapanın emekli maaşı yüzde 30 artar
Son dakika: Bunu yapanın emekli maaşı yüzde 30 artar Emekli aylığı alabilmek için isteğe bağlı sigorta yaptıranlar SSK statüsünde daha az prim ödeyip daha erken emekli olabiliyor. Bağ-Kur'luların aldığı maaştan da yüzde 30 daha fazla maaş alabiliyor. Peki Bağ-Kur primi yatırılırken SSK statüsünde nasıl emekli olunabilir? İşte detaylar...
30.08.2018 Ekonomi