Emekli olacaklara kötü haber! Maaşlar...
Emekli olacaklara kötü haber! Maaşlar... Emekli olmak için bekleyenleri çok yakından ilgilendiriyor. Emeklilik süresinin uzamasına neden oluyor. Ayrıca emeklilik maaşının daha düşük olmasına yol açıyor. Koronavirüs salgını ile hayatımıza giren kısa çalışma modeli emeklilik bekleyen vatandaşları uzun dönemde olumsuz olarak etkiliyor. Kısa çalışmaya tabi olan kişiler normal maaşlarından daha düşük maaş alıyorlar. Bu da SGK'ya yatırılan prim ödemelerine yansıyor. Bu nedenle emeklilik için gün sayan aynı zamanda kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlar emekli olduklarında normalde alması gerekenden daha düşük maaş alıyorlar.
26.04.2021 Emekli
Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Seyyanen zam...
Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Seyyanen zam... Emekli maaşlarına ocak ayında yapılacak zam miktarı ile ilgili haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye’de milyonlarca emekli her yıl ocak ve temmuz ayında maaşlarına zam alıyor. Yapılacak zam miktarında ise en önemli etken enflasyon rakamları oluyor. Şu ana kadar açıklanan 5 aylık enflasyon verileri emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı ilgili net rakamları neredeyse veriyor. Emeklilerin ise seyyanen zam talebi bulunuyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ortaya çıkan ek masraflar ve yüksek enflasyon nedeniyle gelirleri düşen emeklilerin rahat bir nefes alması için seyyanen zam yapılması talebinde bulundu.
10.12.2020 Emekli
Bunu yapan yüksek maaş alıyor
Bunu yapan yüksek maaş alıyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Çalışma hayatındaki herkes emekli olduğunda yüksek maaş almak ister. Bunun için yapılması gerekenler var. İşte yüksek emekli maaşı alabilmenin yolu...
11.11.2020 Çalışan Hakları