Fransa’da son durum ne? ‘Paris'te gündüz sakinlik gece kaos var’
Fransa’da son durum ne? ‘Paris'te gündüz sakinlik gece kaos var’ Fransa'da 17 yaşındaki Nahel'in ölümüyle patlak veren şiddet olaylarında tansiyon düşüyor. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre pazar gecesi ciddi bir olay yaşanmadı. Pazartesi günü saat 01.30 itibarıyla gözaltına alınanların sayısının 78 olduğu açıklandı. Fransa nasıl bir gece geçirdi Paris'te haber nöbetini sürdüren CNN TÜRK ekibi son durumu aktardı.
3.07.2023 Dünya
Fransa’da yangın sönmüyor, OHAL ilanı için baskılar artıyor! Nahel’in arkadaşları dehşeti anlattı
Fransa’da yangın sönmüyor, OHAL ilanı için baskılar artıyor! Nahel’in arkadaşları dehşeti anlattı Fransa’da bir polisin dur ihtarına uymayan bir genci vurarak öldürmesiyle tetiklenen şiddet eylemleri kontrol altına alınamıyor. Salıdan beri araçlar kundaklanıyor, mağazalar yağmalanıyor. Polisten ülke lideri Macron’a düzeni sağlama çağrısı geldi. OHAL ilanı için baskılar artıyor.
2.07.2023 Dünya
Fransa adeta savaş alanı! Binalar, otobüsler ateşe verildi, mağazalar yağmalandı: 'Ülkemiz uçurumun eşiğinde'
Fransa adeta savaş alanı! Binalar, otobüsler ateşe verildi, mağazalar yağmalandı: 'Ülkemiz uçurumun eşiğinde' Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar 4. gününde devam ediyor. Yetkililerden gelen açıklamalara göre gözaltı sayısı bini aştı. Protestocular dün gece yine binaları otobüsleri ateşe verip, mağazaları yağmaladı. Cumhurbaşkanı Macron üzerindeki 'OHAL' baskısı giderek artarken, muhalefet Fransa'nın uçurumun eşiğinde olduğunu savunuyor.
1.07.2023 Dünya
Fransa'daki ateş bir ülkeye daha sıçradı! Sokaklar yangın yeri, Macron konserde: Tüm ihtimaller masada
Fransa'daki ateş bir ülkeye daha sıçradı! Sokaklar yangın yeri, Macron konserde: Tüm ihtimaller masada Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Nanterre'de bir trafik polisinin 17 yaşındaki bir genci öldürmesi sonrası patlak veren protestolar Belçika'ya da sıçradı. Fransa İçişleri Bakanlığı şimdiye kadar 667 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, Belçika'da gözaltı sayısının 27 olduğu öğrenildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Protestoları kontrol altına almak için daha fazla polisi sokağa indireceğiz" dedi. Öte yandan Fransa adeta yangın yerine dönmüşken Macron'un Paris'te düzenlenen Elton John konserine gitmesi ülkede tepkilere neden oldu.
30.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri