Elektriği bedavaya getirip üstüne para alıyor! Evinde üretiyor, yüzde 70’ini dağıtım şirketine satıyor
Elektriği bedavaya getirip üstüne para alıyor! Evinde üretiyor, yüzde 70’ini dağıtım şirketine satıyor Kütahya'da, evinin çatısına kurduğu güneş panelleriyle elektrik üreten Nazmi Eğret (41), hem evinin elektriğini karşılıyor hem de ürettiği enerjinin yüzde 70'ini elektrik dağıtım şirketine satıp gelir sağlıyor. Kurduğu sistemle bu yıl 8 bin lira kar elde ettiğini belirten Eğret, bugüne kadar 18 bin kilovatsaat (kwh) enerjiyi ülke ekonomisine kazandırdığını da söyledi.
18.05.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, EPDK duyurdu: Artık şart...
Elektrik ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, EPDK duyurdu: Artık şart... Elektrik ile ilgili flaş karar verildi. EPDK resmen duyurdu. Ve belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti.
30.10.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Ve değişti, aboneler dikkat
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Ve değişti, aboneler dikkat Elektrik faturaları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Tüm aboneleri kapsıyor. Yüzde 13,5 oranında arttı. Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 artışla 27 milyon 71 bin 150 megavatsaat oldu.
3.06.2021 Ekonomi