İzmir "istihdam seferberliği" hedefine ulaştı
İzmir "istihdam seferberliği" hedefine ulaştı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliği ile İzmir'de 100 bin istihdam sağlayacakları yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri sözü tuttuklarını bildirdi.
18.07.2017 Ekonomi
İZTO'dan "kardeş oda" başkanlarına mektup
İZTO'dan "kardeş oda" başkanlarına mektup İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, çeşitli ülkelerdeki 73 kardeş odanın başkanına, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke ekonomisinin zarar görmediğini ve yola devam ettiğini anlatan bir mektup gönderdi.
1.09.2016 Ekonomi
Demirtaş: 'Türkiye’yiz bölünmeyiz, gerekirse savaşırız'
Demirtaş: 'Türkiye’yiz bölünmeyiz, gerekirse savaşırız' İZMİR Ticaret Odası (İTO) ocak ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ekonomik verilerin bir şekilde çözüleceğini, ancak terör olaylarının bir an önce son bulması gerektiğini belirtti. Demirtaş, "Biz kökleri binlerce yıl öncesine dayanan Türk Milletiyiz. Türkiye’yiz bölünmeyiz. Her türlü tehditle ülke için birleşir, birleştikçe güçleniriz. Her zaman barıştan yanayız. Ama gerektiğinde kanımızın son damlasına kadar savaşırız" diye konuştu. Başkan Demirtaş, terör olayları nedeniyle kentte kruvaziyer turizminin 2006 yılındaki seviyeye gerilediğini belirtti. Toplantıda meclis üyeleri, beton fiyatlarıyla ilgili tartışmaları gündeme taşıdı.
27.01.2016 Ekonomi
Ekrem Demirtaş: İş dünyası barış ve huzur istiyor
Ekrem Demirtaş: İş dünyası barış ve huzur istiyor iZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, İzmir iş dünyasının erken seçim ya da koalisyon hükümet değil barış ve huzur istediğini söyledi. Demirtaş, "Bakın, 52 gündür yeni hükümet yok, ne oluyor? Ama bizim huzur ve barışa ihtiyacımız var. Şu andaki hükümet, son gün son dakikaya kadar tek başına hükümet olmanın zevkini mi duymak istiyor?" dedi.
29.07.2015 Ekonomi