Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama...
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama... Ehliyet yenileme sürecinde yapılan başvurularda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ehliyet sahibi olmak veya araç kullanmak için üst yaş sınırı olup olmaması gerektiği tartışılan konular arasında. Sürücü belgesi yenileme ve sağlık raporu konularına özellikle dikkat çekiliyor. Çünkü yapılan muayenelerde araç kullanan ya da kullanacak kişinin asıl problemleri gözden kaçırılıyor. Algı ve dikkat kontrolüne yönelik testin olmaması ve sadece genel muayene yapılmasının önemli bir açık olduğu belirtiliyor. İleri yaştaki sürücüler ne kadar aracı dikkatli kullansalar da konu farklı yönleriyle tartışma yaratıyor.
9.05.2022 Ekonomi
Ehliyet ve yeni kimlik kartları ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başlıyor
Ehliyet ve yeni kimlik kartları ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başlıyor Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Bugün resmen başlıyor. Bakanlık yeni dönem ile ilgili detayları paylaştı. İlk etapta 50 ilde devreye alınacak. Banka, noter, tapu ve kadastro, sağlık, gümrük, hukuk, sigortacılık işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Çok sayıda vatandaşın yararlanması bekleniyor. Öte yandan . yeni sistem ile çip, usb ve dongle gibi malzeme maliyetleri düşecek, kargo maliyetleri ortadan kalkacak, elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılması ve hizmet sayısının artırılması sağlanacak. Yeni kimlik karları ve ehliyetler artık tek kartta birleştiriliyor
10.01.2022 Gündem
10 Aralık’tan sonra artık acemiye hemen ehliyet yok
10 Aralık’tan sonra artık acemiye hemen ehliyet yok Yönetmelikle direkt otobüs ehliyeti alma ve otomobil ehliyetiyle minibüs kullanma yetkisi ortadan kalkıyor. Motosikletler de çeşitlendiriliyor. Önce en küçük motoru alıp, sonra büyüklere doğru geçilmesi sağlanacak.
29.09.2021 Gündem