Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat HPV virüsü, sadece kadınları değil, erkekleri de etkiliyor. Rahim ağzı kanseri gibi kadınlarda sık görülen kanserlerin yanı sıra, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin de nedenlerinden biri olan HVP virüsünden aşı ile korunmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de HPV'nin genellikle erkekler aracılığıyla bulaştığını belirtiyor ve bu nedenle HPV aşısının erkekler için de önemli olduğunu vurguluyor. Erkeklerin de aşılanması, hastalığın yayılmasını önlemede kritik bir rol oynuyor.
17.02.2024 Sağlık
Ece Taşer eşi ile gündemde! Ali Taşer kimdir, kaç yaşında, polis miydi?
Ece Taşer eşi ile gündemde! Ali Taşer kimdir, kaç yaşında, polis miydi? Ecem Taşer’in eşi Ali kimdir? Merak konusu oldu. Ecem Taşer'in Fas tatilinde eşini aldattığı iddaiları sonrası gündeme gelen Ali Taşer için araştırmalar yoğunlaştı.
27.12.2023 Gündem
HPV aşısı Ece Taşer olayı! HPV nedir, HPV aşısı erkeklere yapılır mı, kimlere ücretsiz? HPV aşısının fiyatı
HPV aşısı Ece Taşer olayı! HPV nedir, HPV aşısı erkeklere yapılır mı, kimlere ücretsiz? HPV aşısının fiyatı Eşini Fas tatilinde aldattığı dönüşte de HPV aşısı yaptırdığı iddialarıyla gündemde olan Ecem Taşer zehir zemberek sözlerle yaşananlara tepki gösterdi. Söz konusu olayın ardından dikkatler HPV aşısına çevrildi. Peki, HPV nedir, HPV aşısı erkeklere yapılır mı, kimlere ücretsiz? HPV aşısı nedir, ne kadar?
27.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri