15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?
15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı? Her yıl gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart İlkbahar Ekinoksundan önceki Cuma günü tüm dünyada “Uyku Günü” olarak kutlanıyor. Bu yıl 15 Mart'ta kutlanan Dünya Uyku Gününün sloganın “Küresel Sağlık İçin Uyku Eşitliği” olarak belirlendi. Peki, 15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?
15.03.2024 Gündem
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Sağlıklı uyku için 10 öneri!
Sağlıklı uyku için 10 öneri! Solunum Derneği (TÜSAD), bu yıl 18 Mart’a denk gelen Dünya Uyku Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, kaliteli uykunun sağlıklı zihin ve beden için önemini hatırlattı. TÜSAD Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk, “Başta COVID-19 pandemisi olmak üzere gürültü, dijital kirlilik, düzensiz beslenme ve stres gibi nedenlerle sıklığı artan uyku bozuklukları pek çok sağlık sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor” uyarısında bulundu.
16.03.2022 Sağlık
Kaliteli bir uyku herkesin hakkı
Kaliteli bir uyku herkesin hakkı Dünya Uyku Tıbbı Birliği tarafından her yıl mart ayının üçüncü Cuma’sı kutlanan Dünya Uyku Günü, bu sene bugün global etkinliklerle kutlanıyor. Peki, iyi bir uykunun altın anahtarları neler?
16.03.2017 Sağlık