Down sendromlu çocukların gelişimini desteklemenin yolları!
Down sendromlu çocukların gelişimini desteklemenin yolları! Down sendromlu çocukların gelişimini desteklemenin en birincil yolunun ailenin çocukla etkili iletişim kurması olduğunu belirten uzmanlar, çocukla iletişim kurarken açık ve net ifadeler kullanılmasını ve çocuğun seçimlerinin göz önünde bulundurulmasını tavsiye ediyor. Ailelerin çocuğun günlük yaşam aktivitelerine katılımının çoğaltılmasını ve sosyal iletişimi artırmaya yönelik desteğin önemli olduğunu belirten uzmanlar, gidilen bir restoranda yemek siparişini çocuğun vermesinin önemli bir motivasyon kaynağı olabileceğini vurguluyor.
22.03.2022 Sağlık
Türkiye Down Sendromu Derneği’den farkındalık hareketi!
Türkiye Down Sendromu Derneği’den farkındalık hareketi! Türkiye Down Sendromu Derneği, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde düzenleyeceği farkındalık hareketiyle farklı olmanın bir eksiklik olmadığının; herkesin farklı renkler gibi dünyanın vazgeçilmez bir parçası olduğunun ve birbirini tamamladığının altını çiziyor. Türkiye Down Sendromu Derneği’nin farkındalık hareketine el ya da ayaklara giyilen farklı renklerdeki çoraplarla ve sosyal medya paylaşımıyla destek olmak mümkün.
11.03.2021 Sağlık
Nilüfer, down sendromlu çocukların konuğu oldu!
Nilüfer, down sendromlu çocukların konuğu oldu! Mersin'e konser için gelen Nilüfer, merkez Mezitli Belediyesi'nce kurulan Down Cafe'ye giderek down sendromlu çocuklarla buluştu.
1.09.2017 Magazin
Down sendromlu çocukların bowling keyfi
Down sendromlu çocukların bowling keyfi İstanbul Down Sendromu Derneği ile Kare Anaokulu iş birliği ve Ebru Yener Beach Couture sponsorluğunda Funloft Zorlu Center’da düzenlenen ‘Dünya Sevgi Günü Bowling Şenliği’ etkinliği Down sendromlu çocuklara mutlu anlar yaşattı
16.02.2017 Magazin