Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim?
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, kadınların kendine uygun doğum kontrol yöntemine nasıl karar vermesi gerektiğini sizler için anlattı.
24.01.2022 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Yanlış doğum kontrol yöntemi gebeliğe yol açabilir
Yanlış doğum kontrol yöntemi gebeliğe yol açabilir Doğum kontrol yöntemlerinin doğru kullanılmasının önemine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Yalım, “Halk arasında sıkça kullanılan doğum kontrol yöntemleri genellikle yanlış kullanım nedeniyle istenmeyen gebeliklere neden oluyor” dedi.
8.09.2021 Sağlık