Eski Belediye Başkanı görev süresi bitti, kaz yetiştiriciliğine başladı: Geleneksel yöntemlerle beslediği kazları kesime hazırlanıyor!
Eski Belediye Başkanı görev süresi bitti, kaz yetiştiriciliğine başladı: Geleneksel yöntemlerle beslediği kazları kesime hazırlanıyor!Kars’ın Susuz ilçesinde bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali Yeğin, görev süresinin ardından tarım ve hayvancılık alanına yönelerek örnek bir girişime imza attı. Yaklaşık 6 yıldır kendi çiftliğinde geleneksel yöntemlerle kaz yetiştiriciliği yapan Yeğin, yaz boyunca doğal ortamda büyüttüğü hayvanlarını kış öncesinde besiye aldıklarını belirtti.
30.09.2026Ekonomi
Malatya'da bin 800 rakımda yetişiyor: Altın değerinde hasat başladı, Fiyatı 50 liradan alıcı buluyor!
Malatya'da bin 800 rakımda yetişiyor: Altın değerinde hasat başladı, Fiyatı 50 liradan alıcı buluyor!Malatya'nın coğrafi işaret tescilli gururu Akçadağ armudunda hasat heyecanı başladı. Yaklaşık 1.800 rakımlı yaylalarda, tamamen doğal koşullarda yetiştirilen ve yörede "bal armudu" olarak bilinen bu eşsiz meyve, kalitesi ve büyüklüğüne göre 50 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlarla raflardaki yerini alıyor.
28.09.2026Malatya
Antalya'da yörüklerin asırlık geleneği! Kar obruklarında saklıyorlar
Antalya'da yörüklerin asırlık geleneği! Kar obruklarında saklıyorlarAntalya'nın Akseki ilçesinde yaklaşık bin 900 metre rakımlı Çimi Yaylası'na çıkan Yörükler, asırlık geleneklerini günümüzde de yaşatıyor. Hayvancılıkla uğraşan Yörükler, yaz aylarında ürettikleri süt, yağ ve peynirleri 30-50 metre derinliğindeki kar obruklarında muhafaza ediyor. Doğal bir buzdolabı görevi gören kar obruklarında aylarca bekletilen peynirler, kendine özgü lezzet ve kıvama ulaştıktan sonra sonbahar aylarında yayladan indirilerek satışa sunuluyor.
25.08.2026Antalya
Kasım ayı geldi, karpuz tezgahtan inmedi
Kasım ayı geldi, karpuz tezgahtan inmediMuğla’nın Yatağan ilçesinde havaların sıcak gitmesi ile uzayan hasat sonrası, karpuz tezgahlarda satılmaya devam ediyor.
18.11.2025Gündem