Diplomatik Kriz

Diplomatik Kriz

Son dakika diplomatik kriz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diplomatik kriz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diplomatik kriz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diplomatik Kriz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diplomatik kriz gelişmeleri de dahil olmak üzere 650 diplomatik kriz haberi bulunmuştur. Tüm diplomatik kriz haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail, tüm diplomatlarını Türkiye’den geri çekme kararı aldı
İsrail, tüm diplomatlarını Türkiye’den geri çekme kararı aldı İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye’den çekme kararı aldı.
19.10.2023 Dünya
Fransa ve Cezayir 'geri dönüşü olmayan ilerleme' bildirgesi imzaladı
Fransa ve Cezayir 'geri dönüşü olmayan ilerleme' bildirgesi imzaladı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cezayirli mevkidaşı Abdelmadjid Tebboune iki ülke arasında 'geri dönüşü olmayan ilerleme' bildirgesi imzaladı.
27.08.2022 Dünya
Putin - Macron görüşmesine damga vurmuştu! Uzun masanın sırrı ortaya çıktı. Macron'un korkusu...
Putin - Macron görüşmesine damga vurmuştu! Uzun masanın sırrı ortaya çıktı. Macron'un korkusu... Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimi görüşmek üzere Macron Moskova'da Putin ile görüşmüştü. Görüşmedeki görüntüler dünyada gündem olmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki görüşme günlerdir sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Diplomatik bir çözümde rol almak için Moskova'ya giden Fransız liderin Putin ile birlikte oturduğu uzun masa ve ikilinin arasındaki mesafe çok konuşulmuştu. Krize yol açan olayın ardındaki gerçekse günler sonra ortaya çıktı...
11.02.2022 Dünya
Avustralya’dan sonra Fransa'ya bir darbe de İsviçre’den
Avustralya’dan sonra Fransa'ya bir darbe de İsviçre’den Son dakika haberi... Fransa, Avustralya’nın savunma anlaşmasını iptal etmesinin ardından şimdi de İsviçre’nin Paris’ten alacağını duyurduğu Rafale savaş uçaklarından vazgeçmesiyle şokta. Bern yönetimi daha cazip olduğunu belirterek F-35 satın alacağını duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kasım ayında ağırlayacağı İsviçreli mevkidaşı Guy Parlemin’le görüşmeyi tek taraflı iptal etti.
20.09.2021 Dünya
Ünlü rapçi suçlu bulundu!
Ünlü rapçi suçlu bulundu! İsveç’te karıştığı sokak kavgası sonrası tutuklanan ABD’li rapçi ASAP Rocky, yargılandığı mahkeme tarafından geçtiğimiz hafta serbest bırakılmıştı. Ünlü rapçiye İsveç mahkemesinden kötü haber geldi
14.08.2019 Dünya
Kayıp prensesle ilgili flaş gelişme! 'Diplomatik kriz çıkabilir...'
Kayıp prensesle ilgili flaş gelişme! 'Diplomatik kriz çıkabilir...' Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un karısı Prenses Haya'nın, kocasını terk ettiği ve saklandığı İngiltere'nin başkenti Londra'da "korku içinde yaşadığı" ileri sürüldü.
3.07.2019 Dünya
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi..
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi.. Yunan parlamentosu, Makedonya'nın isminin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olmasını öngören anlaşmayı onayladı
25.01.2019 Dünya
Suudi Arabistan'dan Katar Emiri'ne Körfez Zirvesi daveti
Suudi Arabistan'dan Katar Emiri'ne Körfez Zirvesi daveti Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani'yi 9 Aralık'ta düzenlenecek Körfez Arap Zirvesi'ne resmen davet ettiği açıklandı.
5.12.2018 Dünya
Türkiye’den F-35 için 700 milyonluk fatura
Türkiye’den F-35 için 700 milyonluk fatura ABD, Rusya’dan S-400 füze sistemi aldığı gerekçesiyle Ankara’ya F-35 teslimatını bloke ederken Türkiye’den 7 şirket, F-35 projesi için çalışıyor. 19 ayrı nokta için parça üreten 7 Türk şirketi, 700 milyon dolarlık fatura kesti
7.09.2018 Gündem
Kanada’ya ‘11 Eylül’ tehdidi
Kanada’ya ‘11 Eylül’ tehdidi Suudi Arabistan, ticari ilişkilerini askıya aldığı Kanada’ya sosyal medya üzerinden gönderdiği mesaj, El Kaide’nin 11 Eylül saldırılarını çağrıştırınca özür dilemek zorunda kaldı
7.08.2018 Dünya
İki ülke arasında kriz! Tüm ilişkiler donduruldu
İki ülke arasında kriz! Tüm ilişkiler donduruldu Suudi Arabistan'ın, Kanada'nın Riyad Büyükelçisini istenmeyen kişi ilan ettiği, ülkeyi terk etmesi için 24 saat süre verdiği ve Kanada'yla tüm ticari ilişkileri dondurduğu bildirildi.
6.08.2018 Dünya
Bahreyn’den küstah çıkış
Bahreyn’den küstah çıkış Katar diplomatik kriziyle birlikte Doha yönetimine sırt çeviren ülkelerden olan Bahreyn’in Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmed, Katar’daki Türk üssü için ‘Bölgeyi korumak için başkasına ihtiyacımız yok’ dedi
27.05.2018 Dünya
BAE suçüstü yakalandı! Ayaklanma için...
BAE suçüstü yakalandı! Ayaklanma için... Somali hükümetine karşı vekalet savaşı yürüten BAE, Somali’ye gizlice 9,6 milyon dolar nakit sokarken suçüstü yakalandı. Dubai’den gelen BAE’ye ait uçakta ele geçirilen paraya el koyuldu. Paranın, Somali’yi istikrarsızlaştırmak isteyen gruplara dağıtılmak üzere ülkeye sokulmak istendiği belirtiliyor.
10.04.2018 Dünya
Ve bayrak indi
Ve bayrak indi Eski Rus ajan Sergei Skripal’in zehirlenmesiyle başlayan diplomatik krizde ABD’nin sınır dışı ettiği 60 Rus diplomat ülkelerine dönerken, St. Petersburg kentindeki Amerikan Başkonsolosluğu binası tahliye edildi
1.04.2018 Dünya
Putin’e karşı  dörtlü ittifak
Putin’e karşı dörtlü ittifak Avrupa Birliği’nin üç büyük üyesi İngiltere, Fransa ve Almanya’nın liderleri, ABD Başkanı Trump’la ortaklaşa hazırladıkları kınamayla, Rus ajan Skripal ve kızına düzenlenen sinir gazı saldırısından sorumlu tuttukları Moskova yönetiminden açıklama talep etti
16.03.2018 Dünya
Son dakika... Hollanda'dan skandal! İptal ettiler!
Son dakika... Hollanda'dan skandal! İptal ettiler! Hollanda, Türkiye ile geçen yıl 16 Nisan anayasa referandumu öncesi yaşanan diplomatik krizin yıldönümünde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Deventer kentine yapacağı ziyareti istemedi.
9.03.2018 Dünya
21 yıl sonra özür dilediler
21 yıl sonra özür dilediler Bundan 21 yıl önce Beşiktaş ile Bayern Münih'in Almanya'da yaptığı maçta yaşanan Aldi skandalının ardından dün akşam taraftarlar bir araya gelip yemek yedi.
20.02.2018 Beşiktaş
Büyükelçilik görevlisi ortalığı birbirine kattı
Büyükelçilik görevlisi ortalığı birbirine kattı Ankara’da alkol alıp trafiğe çıkan Etiyopya Büyükelçiliği görevlisi, peş peşe iki kazaya neden oldu. Alkol testi yaptırmayı kabul etmeyen şahıs, polis ekiplerine ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.
26.11.2017 Yaşam
10 bin öğrenciyi etkileyecek!
10 bin öğrenciyi etkileyecek! ABD’yle vizelerin durdurulması, Work And Travel için öğrenci toplama dönemine denk geldi. Bu yolla Türkiye’den ortalama 6 bin öğrenci ABD’ye gidiyor. Dil eğitiminde ABD’yi seçen öğrenci sayısı ise yaklaşık 4 bin
29.09.2021 Gündem
Türkiye-ABD vize krizini dünya böyle gördü
Türkiye-ABD vize krizini dünya böyle gördü İstanbul'daki ABD konsolosluğunda bir çalışanın casuslukla suçlanarak tutuklanmasının ardından ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya alması dünya basınında geniş yer buldu.
9.10.2017 Dünya
Kriz büyüyor! İsrailli Büyükelçi'nin Ürdün'e girişi yasaklandı
Kriz büyüyor! İsrailli Büyükelçi'nin Ürdün'e girişi yasaklandı Ürdün ile İsrail arasında İsrailli bir güvenlik görevlisinin Amman'daki İsrail Büyükelçiliği'nde 2 Ürdünlüyü öldürmesi sonrası başlayan diplomatik kriz büyüyor.
28.07.2017 Dünya
Ürdün’ü kızdıran ‘kucaklaşma’
Ürdün’ü kızdıran ‘kucaklaşma’ İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, geçtiğimiz Pazar günü başkent Amman’daki İsrail Büyükelçiliği yakınlarında 2 Ürdünlüyü öldüren güvenlik görevlisine sarılırken çekilen fotoğrafı, Ürdün yönetiminin tepkisine yol açtı.
27.07.2017 Dünya
Son dakika... İran ve Suudi Arabistan anlaştı!
Son dakika... İran ve Suudi Arabistan anlaştı! İran ve Suudi Arabistan arasında anlaşma sağlandığı haberleri geldi. İran Kültür ve İslami Rehberlik Bakanı Reza Salehi Amiri "İranlı hacılar için güvenlik sağlamak ve itibarlarını korumak adına İran'ın tüm koşullarının Suudi yetkililer tarafından kabul edildiği ve onaylandığını" söyledi.
6.07.2017 Dünya
Katar'dan cevap gitti!
Katar'dan cevap gitti! Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır, diplomatik kriz yaşadıkları Katar'ın 13 maddelik talepler listesine verdiği cevabı aldığını duyurdu.
5.07.2017 Dünya
Körfez ülkeleri: "Ya biz ya Katar"
Körfez ülkeleri: "Ya biz ya Katar" Katar'a uygulanan abluka kapsamında Körfez ülkeleri yeni yaptırımlar üzerinde çalışıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Rusya büyükelçisi Omar Ghobash, ticari ortaklara "Ya Katar ya biz" teklifinin sunulabileceğini açıkladı
28.06.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Diplomatik Kriz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diplomatik kriz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.