Deprem Tahmini

Deprem Tahmini

Son dakika deprem tahmini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem tahmini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem tahmini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Tahmini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem tahmini gelişmeleri de dahil olmak üzere 146 deprem tahmini haberi bulunmuştur. Tüm deprem tahmini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan fal gibi deprem tahmini: Deprem olacak yıl bunlar olur!
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan fal gibi deprem tahmini: Deprem olacak yıl bunlar olur! Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Deprem olacak yıl doğada olan değişiklik hakkında konuşan Ercan, beklenen İstanbul depreminde en riskli 5 ilçeyi de açıkladı.
28.03.2024 Gündem
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi.
14.03.2024 Gündem
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü?
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü? Bir sene önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı.
6.02.2024 Gündem
Deprem şarlatanından yeni paylaşım geldi: '7 büyüklüğünde deprem olacak'
Deprem şarlatanından yeni paylaşım geldi: '7 büyüklüğünde deprem olacak' Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremi önceden bilen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, bugün Adana'da meydana gelen deprem sonrası korkutan açıklamalarda bulundu.
25.07.2023 Dünya
Deprem şarlatanından yeni tahmin! Türkiye ve Şili'yi işaret ederek sarsıntının şiddetini açıkladı
Deprem şarlatanından yeni tahmin! Türkiye ve Şili'yi işaret ederek sarsıntının şiddetini açıkladı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremi şans eseri bilen ve o günden beri aktif olarak deprem beklentilerini sosyal medyadan paylaşan Frank Hoogerbeets yeni tahminlerini sıraladı. Hoogerbeets, 8.3 şiddetinde bir depremin önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceğini yazarken Şili ve Türkiye'yi işaret etti.
29.03.2023 Dünya
Sahte deprem uzmanı skandalı! Anında tahmin ediyoruz deyip onlarca kişiyi dolandırdılar
Sahte deprem uzmanı skandalı! Anında tahmin ediyoruz deyip onlarca kişiyi dolandırdılar Deprem endişesini paraya çevirerek dolandırıcılık yapan sahte deprem uzmanları ortaya çıktı. İddiaya göre bu kişiler, sosyal medya üzerinden para toplayarak deprem tahmini yapıyor, oluşturulan Whatsapp grupları üzerinden onlarca kişiyi tuzağa düşürüyor. İşte sahte deprem uzmanı skandalının detayları...
23.03.2023 Yaşam
Deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu?
Deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından deprem uygulamaları yeniden gündeme geldi. Milyonlarca kişi depremi bir kaç saniye önceden öğrenebilmek için bu uygulamaları telefonuna indirdi. Peki deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu? Uzman isimler tek tek açıkladı.
28.02.2023 Gündem
14 Şubat’ta deprem olacak mı? 14 Şubat deprem tahmini 2023 nedir,14 Şubat deprem mi olacak? Frank Hoogerbeets 14 Şubat Sevgililer Günü deprem tahmini
14 Şubat’ta deprem olacak mı? 14 Şubat deprem tahmini 2023 nedir,14 Şubat deprem mi olacak? Frank Hoogerbeets 14 Şubat Sevgililer Günü deprem tahmini 14 Şubat deprem mi olacak, 14 Şubat Sevgililer Günü deprem tahmini nedir? Deprem kahini Frank Hoogerbeets Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yaptığını iddia ederek tahminleriyle sosyal medyada gündem oluyor. “Deprem Kahini” olarak adlandırılan Hollandalı Frank Hoogerbeets’in Kahramanmaraş depremlerini bildiği söylenince gözler Frank Hoogerbeets’in tahminlerine çevrildi. Hoogerbeets’in 13-14 Şubat deprem tahmini ise en çok konuşulan konular arasında oldu. İşte 14 Şubat deprem tahmini...
14.02.2023 Gündem
Son dakika deprem açıklaması! Korkutan tahmin geldi, binlerce ölüm olacak! Fay 2 bin yıldır kırılmıyor...
Son dakika deprem açıklaması! Korkutan tahmin geldi, binlerce ölüm olacak! Fay 2 bin yıldır kırılmıyor... Son dakika deprem açıklaması! Korkutan bir açıklama geldi. Binlerce ölüm olabileceği belirtildi. Deprem Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, deprem üretme aralığı 2 bin yıl olan Tuzla fayının 2 bin yıldır kırılmadığını belirterek "Bu fayın üreteceği en büyük deprem 7.1 civarında. Tuzla fayı deprem ürettiğinde 10 bin civarı bir can kaybı olabilir" dedi.
4.03.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem olmadan önce haber gelecek! Cep telefonu...
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem olmadan önce haber gelecek! Cep telefonu... Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Cep telefonlarına deprem olmadan bildirim gelecek. Dünyaca ünlü şirket önemli haberi duyurdu. Google, dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı gönderdiği Android Deprem Uyarı Sistemi'ni tanıttı. Sistem, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.
3.02.2022 Yaşam
'2019 yılında Marmara’da 7 ve üzeri deprem olacak' demişti! 400 lira için...
'2019 yılında Marmara’da 7 ve üzeri deprem olacak' demişti! 400 lira için... Türkiye’nin yüreğini yakan Elazığ depreminin ardından ortaya çıkan ve bilim dışı yorumlar yapan ‘deprem tellalları’ arasında yabancılar da bilgi kirliliğini artırıyor
29.01.2020 Gündem
Depremi tahmin eden uzmandan korkutan uyarı!
Depremi tahmin eden uzmandan korkutan uyarı! Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu zamana kadarki depremlerin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini söyledi. Görür, "Doğu Anadolu Fayı uzun zamandır sessizdi. Şimdi uyandı. Kuzey Anadolu Fayı gibi davranacağından endişe ediyorum" dedi.
25.01.2020 Gündem
Japon deprem uzmanından dikkat çeken deprem yorumu
Japon deprem uzmanından dikkat çeken deprem yorumu Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Masanori Hamada, yapılan deprem tahminleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Deprem tahminleriyle ilgili yapılan çalışmalarının çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlandığına vurgu yapan Prof. Dr. Masanori Hamada, "50 senelik bir yakın gelecekte başarılı deprem tahmini yapmak imkansız.Küresel ısınma deprem tetikçisi olabilir." dedi.
28.11.2019 Yaşam
Korkutan deprem tahmini: Büyüklüğü minimum 7,2
Korkutan deprem tahmini: Büyüklüğü minimum 7,2 Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 'Marmara Denizi'nde bir deprem bekleniyor, şu anda olabilecek depremin büyüklüğü minimum 7,2. O deprem şu anda olabilir, belki 5-20 yıl bekleyebilir. Bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz ama yerini ve büyüklüğünü tahmin edebiliyoruz' açıklamasında bulundu.
26.11.2019 Gündem
Ünlü deprem kahininden korkutan açıklama: Büyük bir deprem olacak!
Ünlü deprem kahininden korkutan açıklama: Büyük bir deprem olacak! Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Ege Denizi’nde depremler oldu. Kandilli ve AFAD’dan gelen son dakika bilgisine göre ise İstanbul’da hissedilen depremin şiddeti 4.1, Ege’de hissedilen depremin boyutu ise 3.7 olarak belirlendi. Özellikle depremin Yalova tarafında gerçekleşmesi Anadolu yakasında yaşayan vatandaşları korkuttu. Konuyla ilgili ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets’ten de son dakika açıklamaları geldi. Frank Hoogerbeets, İstanbul ve Ege’de yaşanan depremlerle ilgili konuştu. İşte detaylar...
11.10.2019 Gündem
İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklama!
İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklama! Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'İstanbul Deprem Sakıncası, Depremden Nasıl Kurtulunur?' isimli seminerde depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan İstanbul'da daha küçük iki deprem beklediklerini belirterek " Büyük İstanbul depremi diye bir şey yok" dedi.
8.10.2019 Gündem
İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni
İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni Yaşanan 5.8’lik deprem herkesi 20 yıllık uykusundan uyandırdı. Günlerdir depremle yatıp depremle kalkıyoruz.
6.10.2019 Gündem
Deprem tahminleri doğru çıkan Hoogerbeets Türkiye için yeni uyarı yaptı!
Deprem tahminleri doğru çıkan Hoogerbeets Türkiye için yeni uyarı yaptı! Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets'in son açıklamaları korkuttu.
24.06.2019 Dünya
'İstanbul'a kar yağmayacak' tartışması büyüyor!
'İstanbul'a kar yağmayacak' tartışması büyüyor! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek'in önümüzdeki kış mevsimi hakkında yaptığı değerlendirmenin ardından 'kar' tartışmaları başladı. Tek'in açıklaması "kar yağışı ihtimali zayıf" şeklinde yorumlanmıştı. Prof. Dr. Orhan Şen ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan bu tartışmaya ilişkin önemli açıklamalar geldi.
5.12.2018 Gündem
Depremi 24 saat önceden bildi
Depremi 24 saat önceden bildi Sosyal medya üzerinden Antalya körfezi açıklarında 5 üzerinde deprem olacağını iddia etti, 24 saat geçmeden deprem meydana geldi
12.09.2018 Gündem
Sanal yaşam gerçek hayat
Sanal yaşam gerçek hayat 2100’lü yıllarda dünya milli gelirinin yüzde 50’sinden fazlası online olarak üretilen ve satılan ürünlerden gelecek. Bunda en büyük payı ise ‘sanal gerçeklik’ (VR) alacak. İnsanlar gerçek evlerinden çok sanal dünyadaki evlerinde vakit geçirecekler
12.03.2018 Yaşam
Profesörden Marmara için 3 deprem tahmini! Üçü de birbirinden korkutucu
Profesörden Marmara için 3 deprem tahmini! Üçü de birbirinden korkutucu UZUN süre Almanya’da depremlerde binaların nasıl etkilendiği konusunda çalışmalar yapan Prof. Dr. İbrahim Sürmelihindi, olası Marmara depreminin aşağı yukarı zaman, yer ve büyüklüğünün bilindiğini, bunların yanı sıra denizin ortasında fay hattının kırılmasının bir avantaj olduğunu söyledi. Sürmelihindi, olası Marmara depremi için 3 tahminde bulundu. Tahminlerin üçü de birbirinden ürkütücü.
29.09.2021 Gündem
' Bakla falına bakar gibi deprem tahmini yapılmaz'
' Bakla falına bakar gibi deprem tahmini yapılmaz' Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, 30 Temmuz’da Adana’da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan yorumları eleştirerek "Bakla falına bakar gibi yorumlarda bulunuluyor.
14.08.2015 Yaşam
Türkiye ve Çin, birlikte Ay’ı keşfe çıkacak
Türkiye ve Çin, birlikte Ay’ı keşfe çıkacak Çin’in hafta başında Uzay’a gönderdiği Chang'e-3 Ay keşif aracının ateşlenmesini izleyen Türk bilim insanları, Xinhua haber ajansına Türkiye ile Çin arasındaki işbirliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Tahmini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem tahmini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.