“Cüzzam hastalığında, kısa sürede bulaş riski çok düşük”
“Cüzzam hastalığında, kısa sürede bulaş riski çok düşük” Cüzzam hastalığının hangi yollarla bulaştığını, belirtilerini, türlerini, tedavisini ve vaka sayılarını anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Yönter Oğuz, Türkiye'de kayıtlı 544 cüzzam hastası olduğunu belirterek, bu hastalıkta kısa sürede bulaş riskinin çok düşük olduğunu ifade etti.
31.01.2021 Sağlık
"Cüzzam hastalığı hasarlarıyla tıp tarihine damgasını vurdu"
"Cüzzam hastalığı hasarlarıyla tıp tarihine damgasını vurdu" Yüzyıllar boyu insanlığın korkulu rüyası olan cüzzam hastalığı “lepra” için açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi A. Nilhan Atsü, Cüzzam hastalığının düşük hijyen koşullarında, kalabalık ve fiziki yaşam şartları iyi olmayan mekanlarda hayatını sürdüren ve bağışıklık sisteminin yetersiz olduğu kişilerde görülme olasılığının daha fazla olduğunu belirtti.
28.01.2021 Sağlık
Japonya Başbakanı Abe'den cüzzam hastalarının yakınlarına özür
Japonya Başbakanı Abe'den cüzzam hastalarının yakınlarına özür Japonya Başbakanı Abe Şinzo, aile bağlarını zedeleyen ve uzun süreli ön yargıya yol açan tecrit politikasına maruz bırakılan cüzzam hastalarının yakınlarından hükümet olarak özür dilediklerini belirtti.
12.07.2019 Dünya
Cüzzam Türkiye'de azalıyor!
Cüzzam Türkiye'de azalıyor! Cüzzamın Türkiye'de azaldığını gösteren Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2017 yılı itibarıyla Türkiye'de kayıtlı cüzzam hastası sayısı 605 ve geçen yıl sadece 2 yeni vaka tespit edildi.
26.01.2018 Sağlık