Çocuklar için tehlikeli saatler açıklandı! ‘Dışarı çıkarmayın’
Çocuklar için tehlikeli saatler açıklandı! ‘Dışarı çıkarmayın’ Sıcak havanın etkisini sürdürdüğünü belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğan Öncü, "Çocukların saat 11.00 ile 14.00 arasında dışarı çıkmamalarını öneriyorum. Özellikle 6 ve 12 aylık çocukların bu saatlerde güneşe maruz kalmalarını istemiyoruz" dedi.
27.07.2023 Yaşam
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor!
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor! D vitamini vücutta birçok sistemin aktif çalışmasında etkili rol oynuyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bağışıklık sistemine büyük destek olan D vitamini yükseltmek için yaşam tarzına da dikkat etmek gerekiyor. Çocukların sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamini seviyesini yükseltmek yapılması gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
26.06.2021 Sağlık
Çocuklarda şişmanlık neden olur?
Çocuklarda şişmanlık neden olur? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman cevaplıyor; Çocuklarda şişmanlık neden olur? Şişmanlık, çocukluk çağında gün geçtikçe daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bunu etkileyen faktörlerden birincisi ailesel faktörler. Çocuğun anne ve babasının kilolu olması, ailenin fizik aktivitesinin az olması, yanlış beslenme alışkanlıklarının olması çocuklarda şişmanlığı ortaya çıkaran faktörler arasındadır. Bu konuda beslenme çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.
9.11.2016 Sağlık
Çocuklar ateşli havale geçirdiğinde ne yapmalı?
Çocuklar ateşli havale geçirdiğinde ne yapmalı? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman cevaplıyor; Çocuklar ateşli havale geçirdiğinde ne yapmalı? Ateşli havale çocuklarda 5 ay ile 5 yaş arasında görülen bir havale türüdür. Çocuğun ateşli bir enfeksiyon sırasında ağzından köpükler geldiği, ellerinde ve ayaklarında kasılmalar olduğu, bazen de tamamen kendini bıraktığı ve gözlerini tavana diktiği görülebilir. Aileler bazen ateş sırasındaki titremeyi havale zannederler. Halbuki burada bir bilinç kaybı yoktur ve yukarıda belirttiğimiz bulgular eşlik etmemektedir.
9.11.2016 Sağlık