Çiftçi Kayıt Sistemi

Çiftçi Kayıt Sistemi

Son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çiftçi Kayıt Sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çiftçi Kayıt Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çiftçi kayıt sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 181 çiftçi kayıt sistemi haberi bulunmuştur. Tüm çiftçi kayıt sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 başvuruları için son gün yaklaşıyor. Üreticilerin, bakanlığın tarımsal desteklemelerinden faydalanabilmesi için 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor.
17.12.2023 Gündem
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak Binlerce kişi bekliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi! Talimat verildi
Çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi! Talimat verildi 5 bin liralık ikramiyeden 1.6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamadı. Muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de AK Partili yöneticiler ve milletvekillerini telefon yağmuruna tuttu. Çalışan emeklilerin de ikramiye talepleri buna eklenince AK Partili yöneticiler, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşıdı. Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.
25.11.2023 Emekli
Kabine toplanıyor! Milyonlarca emekli bekliyor: Maaş zammı ve ikramiye
Kabine toplanıyor! Milyonlarca emekli bekliyor: Maaş zammı ve ikramiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılması beklenen Kabine toplantısının gündeminde, ekonomiyle ilgili sıcak başlıkların yanı sıra İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak ve ateşkesi sağlamak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler olacak.
20.11.2023 Gündem
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan 'Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi istenecek.
18.11.2023 Ekonomi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgesindeki çiftçilere depremin yaşandığı günden itibaren 8,8 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yaptı.
5.08.2023 Gündem
Erdoğan imzaladı! Destek ücretleri yüzde 100 artırıldı
Erdoğan imzaladı! Destek ücretleri yüzde 100 artırıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde tohum destekleri yüzde 100 artırıldı.
5.04.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Bu mevzuat ile tarımda adeta bir devrim başlayacak
Bakan Kirişci: Bu mevzuat ile tarımda adeta bir devrim başlayacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda 9 kanun ve 40 maddelik mevzuat değişikliği yaptıklarını belirterek, "Bu mevzuat ile tarımda adeta yeni bir dönem başlayacak. 2023'te yeni bir yüzyıla başladık, işte bu yeni yüzyıla yakışacak şekilde planlı üretimin ve sözleşmeli üretimin yine ekilmeyen alanların boş kalmaması için bu üretimin gerçekleştirilmesi; elbette yeni yüzyıla yakışan davranış" dedi.
2.04.2023 Ekonomi
Depremzede çiftçilerin mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek
Depremzede çiftçilerin mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek Depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde kayıtlı çiftçiler için 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri nakit olarak gerçekleştirilecek.
20.02.2023 Ekonomi
TMO: Depremden etkilenen illerde ÇKS kota sınırı kaldırıldı
TMO: Depremden etkilenen illerde ÇKS kota sınırı kaldırıldı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), depremden etkilenen illerde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kota sınırının kaldırıldığını duyurdu.
15.02.2023 Gündem
e-Devlet'te resmen başladı! 28 Şubat'ta sona erecek
e-Devlet'te resmen başladı! 28 Şubat'ta sona erecek Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerin ürün güncelleme taleplerini bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapabileceklerini bildirdi.
1.02.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Teknik personel sahaya inecek
Bakan Kirişci: Teknik personel sahaya inecek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bakanlık bünyesinde çalışan teknik personelin bugüne kadar evrak memurluğu yaptığını söyledi. 'Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-Devlet ile entegre edilmesiyle teknik personelin boşa çıkarıldığını belirten Kirişçi, "İnşallah ilerleyen günlerde o kardeşlerimiz, sahaya inecekler. Ahırsa ahır, ağılsa ağıl, kümesse kümes, tarlaysa tarla, bağ ise bağ, bahçeyse bahçe, merada, nerede ihtiyaç varsa bu kardeşlerimize bunlar gidecekler; bu hizmeti verecekler" dedi.
27.01.2023 Ekonomi
Bakanlık duyurdu! Son tarih 31 Aralık
Bakanlık duyurdu! Son tarih 31 Aralık Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için başvuruların 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacağını açıkladı.
29.12.2022 Ekonomi
Bakan Kirişçi'den ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi
Bakan Kirişçi'den ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Biz biliyorsunuz 7 bin 450 liradan buğdayı üreticiden aldık. Şimdi onlara 4 bin 500 liradan veriyoruz. Yani 2 bin 950 lira biz ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak sübvanse ediyoruz. 2 bin 950 lira ton başına. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2 bin 950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip, 'sen de un yap, bundan bunu da fırınlara ver' dediğimizde biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz” dedi.
8.11.2022 Ekonomi
Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? Tarımsal destek ödemeleri sorgulama ekranı
Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? Tarımsal destek ödemeleri sorgulama ekranı Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, 513,4 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti.
4.11.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi imkanı! Bakan duyurdu
Faizsiz kredi imkanı! Bakan duyurdu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, enflasyonla mücadele döneminde çiftçinin üretmesi için desteklendiğini ve Ziraat Bankası kanalı ile faizsiz kredi imkanı tanındığını belirterek, “25,8 milyar dolar olan 2022 yılı tarımsal desteklerini 2023 yılında 54 milyar dolara çıkarttık" dedi.
25.10.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Tarımsal destekleme bütçemizi 54 milyar liraya çıkarttık
Bakan Kirişci: Tarımsal destekleme bütçemizi 54 milyar liraya çıkarttık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Tarımsal destek toplamını güncelledik. Toplam tarımsal destekleme bütçemizi 54 milyar liraya çıkarttık. Karadeniz doğal gazının 2023 yılı başında ana hattımıza bağlanması ile birlikte nefes almış olacağız” dedi.
24.10.2022 Siyaset
Bakan Kirişci: Sözleşmeli besi işletmeciliği ile üreticimize hem fiyat hem de alım garantisi vereceğiz
Bakan Kirişci: Sözleşmeli besi işletmeciliği ile üreticimize hem fiyat hem de alım garantisi vereceğiz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Erzurum’da besi işletmeciliği olan kardeşlerimizin sözleşmeli besicilik yapmalarını sağlayacağız. Üreticimizin asgari 5 yıllık kendi önünü görmesini sağlayacağız. Burada hem fiyat hem de alım garantisi vereceğiz” dedi.
21.10.2022 Ekonomi
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru tarihleri ne zaman? ÇKS belgesi nasıl alınır? ÇKS yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete’de!
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru tarihleri ne zaman? ÇKS belgesi nasıl alınır? ÇKS yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete’de! Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Çiftçi Kayıt Sistemi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişikliğe göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru tarihleri değişti. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvurular ne zaman başlar, ne zaman biter? Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir, çiftçi kayıtları ne zaman bitiyor? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl, nereden yapılır? e-Devlet’ten ÇKS kayıt nasıl yapılır? ÇKS başvuru tarihleri!
5.10.2022 Ekonomi
'Çiftçi Kayıt Sistemi' resmen açıldı, başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor
'Çiftçi Kayıt Sistemi' resmen açıldı, başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Ekim ayı itibarıyla başladı, başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili bilgi verdi. Karaca, Türkiye genelinde ÇKS'de 3 günde 59 bin başvuruya ulaşıldığını belirterek, "Daha önce çiftçi muhtara gidiyordu, 2 aza ile birlikte imza alıyordu. Ziraat odasına, ilçe tarıma gidiyordu. Bu da çiftçiye zaman, ziraat mühendislerimize iş kaybına neden oluyordu" dedi.
4.10.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci duyurdu! Çiftçileri sevindiren açıklama
Bakan Kirişci duyurdu! Çiftçileri sevindiren açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ziraat Bankası tarafından çiftçilere verilen 100 bin liralık limitli faizsiz kredi limitinin 200 bin liraya çıkarıldığını söyledi.
3.10.2022 Ekonomi
Yeni bir dönem başlıyor! ÇKS başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden 1 Ekim tarihi itibarıyla hizmete açılıyor
Yeni bir dönem başlıyor! ÇKS başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden 1 Ekim tarihi itibarıyla hizmete açılıyor Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Çiftçi Kayıt Sistemi' başvurularının 1 Ekim tarihi itibarıyla e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Bakan Kirişci, yeni başlayacak uygulama için "Çiftçimize, üreticimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
30.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çiftçi kayıt sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.