Son dakika Çiftçi Kayıt Sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çiftçi Kayıt Sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan çiftçi kayıt sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 235 çiftçi kayıt sistemi haberi bulunmuştur. Tüm çiftçi kayıt sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
2026 hububat alım ve satış fiyatlarını açıkladı! İşte detaylarGaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından 2026 dönemi hububat alım ve satış fiyatları ile alım politikalarının açıklandığını bildirdi.
Samsun'da tarım ve hayvancılığa dev yatırım! 365 kişiye yeni iş kapısı açıldıSamsun Valiliği, 2023-2025 yılları arasında tarım ve hayvancılık sektörüne sağlanan yaklaşık 3,06 milyar TL’lik dev destek paketinin detaylarını açıkladı. Bafra ve Çarşamba gibi bereketli ovalarda üretim yapan 77 binden fazla çiftçiye can suyu olan bu yatırımlar sayesinde hem tarımsal verimlilik artırıldı hem de hayata geçirilen projelerle 365 kişiye yeni istihdam kapısı açıldı.
Analya'da son tarih 15 Nisan: Başvuru sonrası ödemeler yatıyorAntalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne kayıtlı çiftçileri uyardı. 2026 yılı için ekmeyi beyan ettiği ürünü değiştirmek isteyen çiftçilerin 15 Nisan'a kadar değişiklik beyanında bulunması gerektiğini belirten İl Müdürlüğü, aksi takdirde çiftçilerin destekleme ödemesi alamayacığını duyurdu.
Kaydı olmayana destek yok! Süre daralıyor, başvuran yararlanacakTarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan yeni destekleme paketinden yararlanmak isteyen üreticiler için geri sayım başladı. Ancak bir detay var ki binlerce çiftçiyi mağdur edebilir: GTS ve ÇKS kaydı olmayanlar, bu büyük fırsatı ellerinden kaçıracak. İşte detaylar...
Adana'da o belge olmadan zirai ilaç alınamayacak!Adana Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitki koruma ürünlerinin kullanımı ve satın alınması için "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi"ni zorunlu hale getirdi. Özellikle B reçeteli ilaçlarda şart koşulan bu belgeyi almayan üreticiler, ne ilaç alabilecek ne de uygulama yapabilecek.
Açıklama geldi! Mazot desteği 5 bin liraya yükseldiBursa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla sağladığı mazot desteğini 5 bin liraya yükseltti.
ÇKS başvurularında sona gelindi! İlk kez kayıt olacaklar için dikkat çeken detay...Erzincan’da 2026 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularında sona yaklaşılıyor. 1 Eylül 2025 tarihinde başlayan başvurular, 31 Aralık 2025 günü mesai bitiminde tamamlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ÇKS sistemi, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması, desteklemelerden yararlanabilmesi ve tarımsal planlamaların sağlıklı şekilde yapılması açısından kritik önem taşıyor.
Bakanlık duyurdu: Üreticilere 22 milyar 946 milyon lira zirai don desteğiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai don nedeniyle ürünleri hasar gören üreticilere 798 milyon TL destek ödemesi yaptıklarını belirterek, "Böylece toplamda 22 milyar 946 milyon TL zirai don desteği üreticilerimizin hesaplarına aktarılmış oldu" dedi.
Aydın'da rekor! 95 bin dekar alana ekildiAydın’da 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verilerine göre, toplam 95 bin dekar alanda ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi. Ayçiçeği üretiminde en büyük payı ise Söke aldı.
Zirai dondan zarar gören çiftçilere ödeme yapılacak: 65 ilde, 16 ürün için destek verilecekZirai don afetinden etkilenen 65 ilde, 16 farklı tarım ürünü için üreticilere destekleme ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu ödemeler, don olayından zarar gören çiftçilerin kayıplarını telafi etmelerine ve üretime devam etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Destek kapsamında, ilgili illerdeki üreticiler belirlenen ürünler üzerinden ödeme alacak.
Kırşehir'de hasat sonrası uyarı! Ziraat odası başkanı açıkladıKırşehir'de, 2026 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül tarihi itibarıyla başladı. Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, kayıtlarını yenilemeyen çiftçilere seslenerek, desteklemelerden faydalanabilmeleri için süreci aksatmadan kayıtlarını tamamlamaları gerektiğini vurguladı.
Çiftçi Kayıt Sistemi'nde önemli değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandıTarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yaptı. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.. 2026 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül'de başlayacak ve 31 Aralık'ta sona erecek.
Eskişehir'de çifçilere müjde: Süre uzatıldıEskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin toprak verimliliğini artırmak için geçtiğimiz yıl başlattığı “Ücretsiz Mobil Toprak Analizi” uygulamasını bu yıl da sürdürdü.
Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çiftçi kayıt sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.