Avusturya'da tepki: İslamafobi'yi bir üst seviyeye taşıdı
Avusturya'da tepki: İslamafobi'yi bir üst seviyeye taşıdı Avusturyalı sivil toplum kuruluşları, yazar ve aktivistler, aşırı sağcı hükümetin 7 caminin kapatılması ve çok sayıda imamın sınır dışı edilmesi kararına tepki gösterdi. Aktivist Pröbsting, "Karar, İslamafobi'yi bir üst seviyeye taşıdı.” dedi.
11.06.2018 Dünya
Hayati Yazıcı: 'Nefret tohumları ekiyor!'
Hayati Yazıcı: 'Nefret tohumları ekiyor!' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararına ilişkin, "Bu ırkçı, şovenist bir uygulamadır. Avusturya uygulamayı gerçekleştirmek suretiyle sadece bu uygulamanın konusu inanç mensuplarına değil aynı zamanda kendi toplumuna da zarar vermekte, Avusturya halkı arasında nefret tohumları ekmektedir." dedi.
9.06.2018 Dünya
Son dakika… Camileri kapatıyorlar!
Son dakika… Camileri kapatıyorlar! Avusturya Başbakanı Kurz, çok sayıda imamı sınır dışı edeceklerini ve 7 camiyi kapatacaklarını duyurdu. Karara Türkiye'den peş peşe sert tepkiler geldi. İtalya'nın yeni hükümeti ise Avusturya'ya destek verdi.
8.06.2018 Dünya
Camilerin kapatılması çağrısına tepki
Camilerin kapatılması çağrısına tepki Hollanda'da camilerin kapatılması önerisine, Başbakan Yardımcısı Asscher, "Kabul edilemez." dedi
27.11.2014 Dünya