Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın!
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın! Toplumda sık görülen ancak pek fark edilmeyen, bazen burun eti ile de karıştırılan poliplere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, “Burun polipleri (nazal polip); burun boşluklarımızın veya sinüslerimizin iç yüzeyini örten, doku tabakasından dışarı doğru sarkan, normal burun yapılarından farklı olarak büyüyen, yumuşak kıvamlı, ağrısız, kanlanması çok iyi olmayan, soluk renkli et parçalarıdır. Burun polipleri tıpkı burun etinde olduğu gibi burun tıkanıklığı, baş ağrısı, geniz akıntısı ve koku alamama gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
24.11.2021 Sağlık
İlginç olay! İlaç yutmaya çalışırken burun eti boğazına kaçtı
İlginç olay! İlaç yutmaya çalışırken burun eti boğazına kaçtı Antalya'da, yutkununca boğazına kaçan burun eti nedeniyle nefessiz kalan kadın, zamanında gerçekleştirilen operasyonla hayata tutundu.
23.07.2021 Yaşam
Burun eti baş ağrısına neden olabilir
Burun eti baş ağrısına neden olabilir Burun etlerinin vücudun bir nevi kliması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.
4.02.2021 Sağlık