Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Beyin kanaması belirtilerine dikkat!
Beyin kanaması belirtilerine dikkat! Darbe ve çarpmaların dışında da güçsüzlük, uyuşma, bulanık görme, çift görme vb durumlar yaşanıyorsa ‘beyin kanaması’ olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünden, Doç. Dr. İdris Sertbaş ‘Beyin kanamaları belirtileri hakkında merak edilenleri’ cevapladı.
25.10.2021 Sağlık
Ekranlardan yayınlan mavi ışık çocuklara zarar veriyor!
Ekranlardan yayınlan mavi ışık çocuklara zarar veriyor! Ekranlardan yayılan mavi ışığa uzun süre maruziyetin uykusuzluk, iştahsızlık ve depresyona neden olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yelda Özkurt: "Kovid-19 pandemisi nedeniyle okulların kapanması ve sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı çocukların tablet, bilgisayar ve telefon gibi dijital ekranlar karşısında geçirdikleri ortalama süre tüm dünyada ve ülkemizde arttı. Bu durum nedeniyle uzun süre dijital ekrana bakan çocuklarda göz kuruluğu, dijital göz yorgunluğu, baş ağrısı ve bulanık görme gibi şikayetler ortaya çıkıyor" dedi.
9.05.2021 Sağlık
Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor!
Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor! Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşlerin göz sinirlerinde hasar bırakan diyabetik retinopati hastalığına neden olduğu konusunda uyaran uzmanlar erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Op. Dr. Adnan İpçioğlu, diyabet teşhisinin hemen ardından hastanın göz muayenesi olması gerektiğini ve 1 yıllık aralarla diyabet kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi.
9.01.2021 Sağlık