Biyonik

Biyonik

Son dakika biyonik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyonik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyonik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyonik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyonik gelişmeleri de dahil olmak üzere 185 biyonik haberi bulunmuştur. Tüm biyonik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sevgilisi cehennemi yaşattı! Üzerine yastık koyarak 7 kurşun sıktı: Arkadaşını vurdu, kuzu kuzu bekledim sıramı
Sevgilisi cehennemi yaşattı! Üzerine yastık koyarak 7 kurşun sıktı: Arkadaşını vurdu, kuzu kuzu bekledim sıramı Dehşete düşüren olay Bursa'da yaşandı. Sevgilisi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Recep Özaslan'ı (47) 3 kurşunla öldürüp, cesedini önce çarşafa, ardından streç filme sarıp, bantlayan İlyas Sarıkaya'nın (49), yaralı haldeyken pansuman yapıp, 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulunduğu sevgilisi F.O.'yu (43), silah sesi duyulmasın diye üzerine yastık koyarak 7 kurşunla vurduğu ortaya çıktı. Olay yeri incelemesinde üzerinde kurşun delikleri olan yastık bulunurken, Sarıkaya ile aynı binada oturan Enis Aydemir'in emniyette verdiği ifadede, eve girdiğinde kurşun deliklerinin olduğu yastığı gördüğünü söylediği öğrenildi.
18.12.2023 Gündem
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktif 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın zarar gören biyonik kulaklığının masrafı yardımseverler tarafından karşılanınca, çocuk tekrar duymaya başladı.
10.12.2022 Yaşam
3 yaşındaki Aslan duyma cihazı ile adını ilk kez duydu!
3 yaşındaki Aslan duyma cihazı ile adını ilk kez duydu! İzmir'de Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.
24.10.2022 Yaşam
3 yaşındaki Aslan adını ilk kez duydu! Duygu dolu anlar yaşandı
3 yaşındaki Aslan adını ilk kez duydu! Duygu dolu anlar yaşandı İzmir'de Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.
24.10.2022 Yaşam
Bir yılda 360 hasta biyonik kulakla ilk kez duydu
Bir yılda 360 hasta biyonik kulakla ilk kez duydu Gaziantep'te, Kulak Burun Boğaz (KKB) ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen, halk arasında biyonik kulak olarak bilinen ‘koklear implant’ tedavisinde kentin önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Doç. Dr. Gülşen, "Bu tedavi ile yılda 360 hastamız ilk defa sese kavuşuyor" diye konuştu.
26.11.2021 Sağlık
Türk bilim insanlarının buluşu biyonik kulakla işitme verimini yüzde 15 artırdı
Türk bilim insanlarının buluşu biyonik kulakla işitme verimini yüzde 15 artırdı Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cem Uzun, tasarladıkları ve patentini aldıkları buluşun hasta uygulamalarındaki ilk sonuçlarında, işitme cihazlarında verimliliği yüzde 15 artırdığını söyledi.
19.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İlyas, ilk kez biyonik kulakla duydu
İlyas, ilk kez biyonik kulakla duydu Trabzon’da doğuştan işitme kaybı yaşayan 2 yaşındaki Afganistan uyruklu İlyas Husseini, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde iç kulağına yerleştirilen biyonik kulak (Koklear İmplant) ile ilk kez duymaya başladı.
5.10.2021 Sağlık
Grafen nedir? Grafen nerelerde kullanılır?
Grafen nedir? Grafen nerelerde kullanılır? Türkiye'nin ilk Grafen Seri Üretim Tesisi Ankara'da açıldı. Çevre dostu, düşük maliyetle ve endüstriyel boyutta üretim yapacak tesis, kapasitesiyle dünyanın en büyük grafen üretim merkezlerinden olacak. Peki, Grafen nedir? Grafen nerelerde kullanılır? İşte grafen ile ilgili merak edilenler...
30.03.2021 Gündem
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde...
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin burundan sprey olarak uygulanan ilk 'intranazal' yerli aşıyı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Varank, "Burundan uygulanan aşı, virüsün insanları enfekte ettiği yolu takip ettiği için bu teknolojinin virüs ile daha etkin mücadele edeceği öngörülüyor. Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz" dedi.
30.03.2021 Ekonomi
'Yenidoğanlara hastaneden çıkmadan işitme testi yapılmalı'
'Yenidoğanlara hastaneden çıkmadan işitme testi yapılmalı' Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alkan, "Sağlık Bakanlığının da önergesi doğrultusunda yenidoğanlar için hastaneden çıkmadan ilk 48 saat içerisinde işitme testleri yapılmalıdır." dedi.
3.03.2021 Sağlık
'Penis protez cerrahisi yaşam kalitesini artırıyor'
'Penis protez cerrahisi yaşam kalitesini artırıyor' Günümüzde sertleşme sorununun tedavisinde ilk olarak ilacın kullanıldığını fakat cerrahi müdahalenin de gerekli olduğu hasta gruplarının bulunduğunu söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, Türkiye’de penis protezi ameliyatını ilk kez 1985 yılında 30’lu yaşlarda iki kez açık kalp ameliyatı olan genç bir adama yaptığını söyledi. Bazen kişilerin yan hastalıkları olduğunda tek seçeneğin protez olduğunu aktaran Prof. Dr. Hattat, “Penis protez cerrahisi yaşam kalitesini artırıyor, yüz güldürüyor” dedi.
11.12.2020 Sağlık
Küçük kızlarının sessiz dünyasına "ses" arıyorlar
Küçük kızlarının sessiz dünyasına "ses" arıyorlar Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yaşayan Suriyeli Munzır Hadace (29) ve eşi, doğuştan işitme ve konuşma engelli 4 yaşındaki kızı Meryem Hadace'nin tedavisi için yardım bekliyor.
27.06.2020 Sağlık
Bakan Selçuk'tan engelli istihdam açıklaması!
Bakan Selçuk'tan engelli istihdam açıklaması! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli istihdamının arttığına dikkat çekerek, “2002 yılından 2020 Nisan ayı sonuna kadar 402 bin engellimizin özel sektörde işe yerleşmesine aracılık ettik. Hep dediğimiz gibi; hayaller engelsizdir. Önümüzdeki dönemde hedefimiz; daha da fazla engellimizin istihdama katılması” dedi.
23.05.2020 Ekonomi
65 yaş üzerindeki her 3 kişiden birinde işitme kaybı görülüyor
65 yaş üzerindeki her 3 kişiden birinde işitme kaybı görülüyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi KBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın, "DSÖ verilerine göre 65 yaşın üzerindeki her 3 kişiden biri işitme kaybı yaşıyor." dedi.
3.03.2020 Sağlık
Hislere göre hareket edebilen biyonik el geliştirildi
Hislere göre hareket edebilen biyonik el geliştirildi Isparta'daki bir Ar-Ge ve tasarım merkezinde geliştirilen, hislere göre hareket edebildiği belirtilen biyonik el, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
16.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Ünlü iş adamı kızına 1 milyon dolara böbrek aldı!
Ünlü iş adamı kızına 1 milyon dolara böbrek aldı! Yatsan’ın eski sahiplerinden 75 yaşındaki Sinan Güleç davalık olduğu kızı Nur Güleç ile barıştı. İzmirli iş adamı, kızına biyonik böbrek takmaları için ABD’deki hastaneye 1 milyon dolar ödedi.
7.11.2019 Gündem
Biyonik kulaklık takılan minik Yusuf 'un ilk sözleri baba oldu!
Biyonik kulaklık takılan minik Yusuf 'un ilk sözleri baba oldu! Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan Kerem ve Kamile Kaçmaz çiftinin işitme bozukluğu yaşayan oğlu, 2,5 yaşındaki Yusuf, biyonik kulak ile duymaya başladı. Daha önce seslere tepki vermeyen Yusuf’un ilk sözü ise ‘baba’ oldu.
21.09.2019 Yaşam
"2050'de 900 milyonu aşkın işitme engelli olacak"
"2050'de 900 milyonu aşkın işitme engelli olacak" Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Aslı Şahin Yılmaz, "Dünyada 34 milyonu çocuk olmak üzere 466 milyon işitme engelli birey var. 2050 yılına kadar 900 milyondan fazla insanın veya her 10 kişiden birinin işitme engelli olacağı tahmin ediliyor" dedi.
19.09.2019 Sağlık
Liseliler insansı robot yaptı
Liseliler insansı robot yaptı Denizli'de bir lise öğretmeni, iki öğrencisiyle birlikte uzaktan kumanda edilebilen insansı robot yaptı
14.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Biyonik eline kavuşup Haluk Levent’le düet yaptı
Biyonik eline kavuşup Haluk Levent’le düet yaptı Denizli’de doğuştan sol eli olmayan ve gittiği müzik kursundaki öğretmeninin yaptığı aparatla gitar çalan 11 yaşındaki Nuriye Gürel’in hayalleri bir bir gerçek oluyor. Başlatılan yardım kampanyasıyla biyonik el protezine kavuşan Nuriye, geçtiğimiz gün Haluk Levent’le düet yaparak en büyük hayallerinden birini de gerçekleştirdi.
19.03.2019 Yaşam
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları...
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı.
13.02.2019 Eğitim
Bakan Selçuk açıkladı! SMA hastaları bugün ilaçlarını alabilecekler
Bakan Selçuk açıkladı! SMA hastaları bugün ilaçlarını alabilecekler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “SMA hastaları bugün itibariyle ilaçlarını alabilecekler” dedi.
1.02.2019 Gündem
Phillip Cocu'nun Beşiktaş'a hediyesi!
Phillip Cocu'nun Beşiktaş'a hediyesi! Beşiktaş'ın PSV'den 3.5 yıllığına kadrosuna kattığı Fransız stoperin gelişiminde Hollandalı teknik direktörün çok büyük payı bulunuyor.
7.01.2019 Beşiktaş
Yerli 'sensör' işitme engelini ortadan kaldıracak
Yerli 'sensör' işitme engelini ortadan kaldıracak Yıldız Teknopark'ta Ar-Ge şirketinin TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirdiği, fiyatı ve tasarımıyla da dikkati çeken koklear implant sensörü, işitme engellilerin duymasını sağlayacak.
28.11.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Biyonik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyonik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.