Belirli süreli iş sözleşmesi nedir, en az ne kadar sürer? Belirli süreli iş sözleşmesi bitince ne olur?
Belirli süreli iş sözleşmesi nedir, en az ne kadar sürer? Belirli süreli iş sözleşmesi bitince ne olur? Yasa ile belirlenen kanunlar çerçevesinde hazırlanan iş sözleşmelerinde işin yapılma şekli, tanımı, yeri, işin süresi, ücret ve ücretin ödenmesine ile ilgili konular başta olmak üzere işçi ve işveren tarafından kabul edilmesi gereken önemli maddeler yer alır. İşçi ve işveren arasında çalışma saatlerine, işin şekline ve süresine göre iş sözleşmesi imzalanması gerekir.
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Esnek çalışma düzenlemesi istihdam paketinden çıkartılacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararında!
Esnek çalışma düzenlemesi istihdam paketinden çıkartılacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararında! İstihdam paketi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. İstihdam paketi kapsamındaki esnek çalışma düzenlemesine sendikalar ve bazı AK Parti milletvekilleri itiraz etti. Esnek çalışma ile ilgili düzenlemenin AK Parti MYK'da ele alınacağı öğrenildi. Ak Parti MYK'da ele alınıcak esnek çalışma düzenlemesiyle ilgili son sözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Peki, Esnek çalışma düzenlemesi istihdam paketinden çıkartılacak mı? İşte istihdam paketi ve esnek çalışma düzenlemesi ile ilgili son gelişmeler...
8.11.2020 Çalışma Hayatı
Part-time çalışanlar işe iade davası açabilirler mi?
Part-time çalışanlar işe iade davası açabilirler mi? Part-time çalışanlar aynı tam zamanlı çalışanlar gibi gerekli şartları sağladıkları takdirde işe iade davası açma hakları olup olmadığını merak ediyor. İşte o sorunun cevabı!
30.04.2019 Uzmana Sor