Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
'Bebeğinize 1 yaşından önce inek sütü vermeyin'
'Bebeğinize 1 yaşından önce inek sütü vermeyin' Diyetisyen Eda Balcı, ebeveynlerin merak ettiği inek sütünün bebeklerde ve çocuklarda kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek açıklamalarda bulundu. Balcı, 1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemesi gerektiğini vurguladı.
18.09.2021 Sağlık
Bebeğinizi emzirirken bu kurallara uyun
Bebeğinizi emzirirken bu kurallara uyun Anne sütünün bebeği pek çok hastalığa karşı koruduğuna ve koronavirüs salgın döneminde de emzirmenin önemine vurgu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Muzaffer Uçarer, “Bugüne kadar Covid-19 virüsünün anne sütüne geçtiği görülmemiştir. Ancak Covid19 damlacık ve temas yoluyla bulaştığı için hijyen kurallarına uyulmasına büyük bir özen gösterilmesi gerekmektedir” dedi.
3.04.2020 Sağlık
Düşüğe sebep olabilir!
Düşüğe sebep olabilir! Sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek ve sağlıklı bir bebek için, hamile kalmadan önce yapılması gerekenler arasında kızamıkçık aşısı da var.
22.05.2017 Sağlık