Hastane randevu detayını açıkladı! Aileler duyunca telefona sarıldı
Hastane randevu detayını açıkladı! Aileler duyunca telefona sarıldı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün katıldığı bir canlı yayında bir bebeğe yanlışlıkla Kovid aşısı yapıldığı ve bebeğin izleminde hiçbir sorun çıkmadığını açıklaması, sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken, aileler "Bizden habersiz çocuklarımıza Kovid aşısı mı yapılıyor?" kaygısıyla Aile Sağlığı Merkezlerini aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak "İddialar kabul edilemez." dedi. Aile Hekimliği Çalışanları Federasyonu (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer ise yaptığı açıklamada, "Kovid aşıları için ayrı bir aşılama sistemi kullanılıyor. Çocukluk çağı aşılamaları ile Kovid aşıları aynı sistem üzerinden çalışmıyor. O nedenle ailelerimizin çocukluk çağı aşılarını yaptırmakta asla tereddüt etmemesi gerekli. Çünkü bugün kızamık ya da çocuk felci, çocuklarda Kovid’den daha fazla ölüm ya da sakatlığa yol açıyor" dedi.
23.09.2021 Gündem
'Bebeklere yanlışlıkla COVID-19 aşısı yapıldı' iddiasına soruşturma
'Bebeklere yanlışlıkla COVID-19 aşısı yapıldı' iddiasına soruşturma Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.
23.09.2021 Gündem
Aşı hakkında doğru bilinen yanlışlar!
Aşı hakkında doğru bilinen yanlışlar! Kovid-19'a yönelik aşı çalışmalarından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Yaşanan bu süreç, aşılar hakkında birçok sorunun ve cevabının kamuoyunda tartışılmasına neden oldu. İşte Sağlık Bakanlığı Aşı Portalı'ndan derlenen bilgilere göre, aşı hakkında yanlış bilinenler ve doğruları...
12.12.2020 Sağlık