Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni geçen yıl yayınlayan ve 2025 yılı hedeflerini ortaya koyan Türkiye, bu alanda ilk kez uygulanacak bir destek modeli geliştirdi. TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, yapay zekâya ihtiyacı olan işletmeleri; teknoloji sağlayıcı KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle buluşturuyor. TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün de dahil olduğu sistem, yapay zekâ alanında bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.
15.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: 40 milyon ton çelik üretimi ile Avrupa'da 1. sıradayız
Bakan Varank: 40 milyon ton çelik üretimi ile Avrupa'da 1. sıradayız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye bugün 40 milyon ton çelik üretimiyle Avrupa'da 1., dünyada 7. sırada. Ben başarılarından ötürü, bu masa etrafında bulunan tüm üyeleri, onların nezdinde Türk demir-çelik sanayicilerini, ter döken 55 bini aşkın emekçi kardeşimizi hassaten tebrik ediyorum" dedi.
25.05.2022 Ekonomi
Bakan Varank canlı yayında yerli tanı kitini tanıttı!
Bakan Varank canlı yayında yerli tanı kitini tanıttı! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Bakan Varank programda Yerli Tanı Kiti'ni tanıttı.
5.06.2020 Gündem