Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1984-2019 tarihleri arası cari fiyatlarla, terörün hesaplanabilir toplam maliyeti yaklaşık 3 trilyon 722 milyar lira olarak hesaplanmıştır. PKK'dan kaynaklı hesaplanabilir yaklaşık maliyeti ise 3 trilyon 423 milyar liradır" dedi.
23.01.2023 Yaşam
Pasaportta harç farkı krizi sona erdi! Bakan Soylu talimatı verdi
Pasaportta harç farkı krizi sona erdi! Bakan Soylu talimatı verdi Harçlara zam geleceğini duyanlar pasaport almak için randevuları doldurdu. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Nüfus İl Müdürlüğü'nde ek mesailere yapılsa da yine de randevu alamayanlar oldu. Randevu alamayanlar 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, nüfus müdürlüklerinde Ocak 2023’e tarih aldılar. Ancak harç farkı yatırmaları istendi. Yaşanan krizin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.
11.01.2023 Ekonomi
İçişleri'nden Bakan Soylu'nun SBK Holding'in uçağını kullandığı iddiasına ilişkin açıklama
İçişleri'nden Bakan Soylu'nun SBK Holding'in uçağını kullandığı iddiasına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından, Bakan Süleyman Soylu'nun SBK Holding sahibinin özel uçağını kullandığı iddiasına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada "Seçim çalışmalarında daha önce de zaman zaman yapıldığı gibi, bedeli bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından karşılanmak suretiyle, en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden uçak kiralama yoluna gidilmiştir. Uçak veya araç kiralama şirketlerinin o an müsait uçağı olmaması durumunda, başka bir şirketten ikincil kiralama yaparak müşterilerinin talebini karşıladığı, sivil havacılıkta sıklıkla rastlanılan ve bilinen bir durumdur. 2017 yılındaki seçim çalışmaları sırasında gerçekleşen bu hadisede, gerek uçak talebi gerekse hizmetin karşılığı olan ödemenin yapılması sırasında temas edilen tek kurum, Söğüt Havacılık A.Ş'dir" denildi.
25.06.2021 Gündem