Aktarlardan bağışıklığı güçlendiren öneriler
Aktarlardan bağışıklığı güçlendiren öneriler Bitlis’in Tatvan ilçesinde kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek, gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyenler aktarların yolunu tuttu.
16.11.2022 Sağlık
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım!
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım! Çocuklar dört aylık uzun ve tempolu okul günlerinin ardından kısa bir mola için sömestr tatiline giriyor. Bu kısa aranın sağlıklı ve sorunsuz geçmesi için bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle Covid-19 ve influenza gibi enfeksiyonların yaygınlaşmaması için ailelerin sağlıklı yaşam düzenlerini bozmaması önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Erdem Özcan, sömestr tatilinde çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklığın güçlendirilmesi hakkında bilgi verdi.
24.01.2022 Sağlık
Bağırsak sağlığını güçlendiren 10 besin
Bağırsak sağlığını güçlendiren 10 besin Yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 enfeksiyonuna karşı güçlü bir bağışıklık sistemi olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Güçlü bağışıklığın bağırsaklarımızda başladığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik hareketsizlik, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, stres gibi etmenler bağırsak dostu bakterilerin azalmasına, zararlı bakterilerin ise çoğalmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.
24.02.2021 Sağlık