Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım!
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım! Çocuklar dört aylık uzun ve tempolu okul günlerinin ardından kısa bir mola için sömestr tatiline giriyor. Bu kısa aranın sağlıklı ve sorunsuz geçmesi için bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle Covid-19 ve influenza gibi enfeksiyonların yaygınlaşmaması için ailelerin sağlıklı yaşam düzenlerini bozmaması önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Erdem Özcan, sömestr tatilinde çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklığın güçlendirilmesi hakkında bilgi verdi.
24.01.2022 Sağlık
Çocuklarda diş sorunu bağışıklığı etkiliyor!
Çocuklarda diş sorunu bağışıklığı etkiliyor! Okullarda, bazı kademelerde, yüz yüze eğitim 1 Mart’ta başlayacak. Derslerin başladığı dönemde, çocukların diş sorunları nedeniyle okullarından uzak kalmamaları için kalan bu 15 günlük sürede diş kontrollerinin yapılması, çürük, iltihaplanma gibi sorunlar varsa tedavi edilmesi çok önemli. Çocuklardaki diş problemlerinin eklem gelişimi ve bağışıklığını etkilediğine dikkat çeken Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, çocuklarda diş sorunları ve alınabilecek önlemleri anlattı
18.02.2021 Sağlık
Çocuğunuzun bağışıklığını beslenme çantasıyla koruyun
Çocuğunuzun bağışıklığını beslenme çantasıyla koruyun Okullar kademeli olarak açıldı. Kantinlerin kapalı olmasıyla birlikte okul çevrelerinde bulunan büfe, döner ve pastanelere öğrencilerin talebi arttı. Uzmanlarsa salgın döneminde çocuklar için beslenmenin önemli olduğunu ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Anneler dışarıdan poğaça almak yerine kendileri evlerinde yapabilir. Türk geleneğinde ekmek arası diye bir söylem vardır. Veliler tam buğday ekmeğinin arasına peynir, yumurta, balık, tavuk kıymasından olan köfte koyabilir alın size ne güzel beslenme çantası” dedi.
16.10.2020 Sağlık