Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası!
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası! Koronavirüsten korunmada ve tedaviden başarılı sonuç alınmasında güçlü bir bağışıklık sisteminin yeri önemli. Bağışıklık sistemimizin güçlü olmasında da düzenli uyku, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Günlük rutinde mevsim meyve ve sebzelerinin, tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin, et ve süt ürünlerinin dengeli şekilde tüketilmeleri bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için göz önünde bulundurulması gereken kuralların başında geliyor. Ancak beslenmede yapılan bazı hatalar, bağışıklığınızı zayıflatabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş pandemide kaçınılması gereken 6 beslenme hatasını anlattı.
22.02.2021 Sağlık
Şubat ayında tüketilebilecek besinler! Bağışıklığa birebir!
Şubat ayında tüketilebilecek besinler! Bağışıklığa birebir! Mevsimsel beslenmenin sağlık açısından pek çok faydası bulunuyor. Mevsiminde taze meyve ve sebzeleri yemek hem lezzet açısından önemli hem de barındırdığı vitamin ve mineraller açısından besleyicidir. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için mevsime göre beslenmek önem taşıyor. Peki, Şubat ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? Şubat ayında hangi besinleri tüketmeliyiz? Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı şubat ayının kendine özgü meyve ve sebze listesini paylaştı. İşte Şubat ayında tüketebileceğiniz bağışıklığı güçlendiren besinler...
9.02.2021 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüsle savaşıyor!
Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüsle savaşıyor! Fermente yiyecekler yemek, insülin direncinden iltihaplanmaya kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği ve koronavirüsle savaştığımız bugünlerde bağışıklığı güçlendirmeye katkı sağlamasıyla da öne çıkan besinlerden turşuya sofralarda yer vermek gerekiyor. Peki, Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşuda dikkat edilmesi gereken püf noktaları ne? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, turşuda dikkat edilmesi gereken 10 kuralı anlattı.
19.11.2020 Sağlık