Bağımsızlık Referandumu

Bağımsızlık Referandumu

Son dakika bağımsızlık referandumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bağımsızlık referandumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bağımsızlık referandumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bağımsızlık Referandumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bağımsızlık referandumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 335 bağımsızlık referandumu haberi bulunmuştur. Tüm bağımsızlık referandumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
ABD’de markette silahlı saldırı! En az 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı
ABD’de markette silahlı saldırı! En az 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı ABD’nin Tennessee eyaletinde bir süpermarkette düzenlenen silahlı saldırıda en az bir kişinin öldüğü duyuruldu.
23.09.2021 Dünya
Eski Katalan lider Puigdemont İtalya'da gözaltına alındı
Eski Katalan lider Puigdemont İtalya'da gözaltına alındı Avrupa Parlamenteri ve eski Katalonya özerk hükümet başkanı Carles Puigdemont, İtalya'da gözaltına alındı.
23.09.2021 Dünya
İskoçya yeniden bağımsızlık referandumuna gidiyor
İskoçya yeniden bağımsızlık referandumuna gidiyor İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 2023 sonunda bağımsızlık referandumuna gitmeyi planladıklarını söyledi.
13.09.2021 Dünya
İskoçya'da parlamento seçim sonuçları belli oldu!
İskoçya'da parlamento seçim sonuçları belli oldu! İskoçya'daki parlamento seçimlerini, ikinci bir bağımsızlık referandumu sözü veren İskoç Ulusal Partisi (SNP) kazandı.
8.05.2021 Dünya
Boris Johnson ve Jeremy Corbyn canlı yayında karşı karşıya geldi!
Boris Johnson ve Jeremy Corbyn canlı yayında karşı karşıya geldi! İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Boris Johnson ve İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi. ITV'nin bir saat süren yayınında liderler İngiltere halkından gelen soruları yanıtladı.
20.11.2019 Dünya
Belçika savcılığı eski Katalonya Başkanının İspanya'ya iadesini  istedi
Belçika savcılığı eski Katalonya Başkanının İspanya'ya iadesini istedi Belçika mahkemesi ise eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Carles Puigdemont'un avukatlarının kararın 16 Aralık'a ertelenmesi talebini kabul etti. İspanya Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo, "İspanyol hükümeti olarak Belçika adaletinin Puigdemont'u neden iade etmediğini anlayamıyoruz. İktidar olarak buna saygı göstermiyoruz. Buna karşı gerekli kararı alacağız" dedi.
29.10.2019 Dünya
İskoçya: Bağımsızlık referandumu 2020'nin ikinci yarısında olmalı
İskoçya: Bağımsızlık referandumu 2020'nin ikinci yarısında olmalı İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Sturgeon, İskoçya'nın bağımsızlığı için 2020'nin ikinci yarısında bir referandum yapılması çağrısında bulundu.
28.05.2019 Dünya
Tutuklu Katalanların milletvekilliği askıya alındı
Tutuklu Katalanların milletvekilliği askıya alındı İspanya'nın doğusundaki Katalonya bölgesinde düzenlenen yasa dışı referandumdan dolayı devlete karşı ayaklanma suçuyla tutuklu yargılanan 4 Katalan siyasetçinin 28 Nisan'daki genel seçimlerde elde ettikleri milletvekillikleri askıya alındı.
24.05.2019 Dünya
İspanya'da seçimi Sosyalist Parti kazandı
İspanya'da seçimi Sosyalist Parti kazandı Yüzde 29 oy alan Sosyalistler'in koalisyon için daha önceki ortakları Podemos'un kapısını çalması bekleniyor. Vox ise 44 yıllık demokrasi tarihinde parlamentoya giren ilk aşırı sağcı parti oldu.
29.04.2019 Dünya
Tutuklu Katalan lider cezaevinden seçim kampanyasına katıldı
Tutuklu Katalan lider cezaevinden seçim kampanyasına katıldı İspanya'da bağımsızlık yanlısı yasa dışı girişimlerinden dolayı tutuklu yargılanan Katalan siyasi liderlerden Oriol Junqueras, cezaevinde basın toplantısı yaptı.
19.04.2019 Dünya
İngiltere'de belirsizlik! Neler olacak?
İngiltere'de belirsizlik! Neler olacak? İngiltere Parlamentosu'nda, aylardır merakla beklenen Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma sürecine (Brexit) ilişkin anlaşmayla ilgili oylama bugün yapılacak. Mevcut şartlarda milletvekillerinin AB ile varılan anlaşmaya onay vermesi çok zor görülüyor. Bu durumda İngiltere'yi belirsiz bir dönem bekliyor. Bazı hükümet yetkilileri bile oylamayı kaybedeceklerini şimdiden kabul ediyor.
15.01.2019 Dünya
Son dakika... Neçirvan Barzani aday!
Son dakika... Neçirvan Barzani aday! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'na mevcut başbakan Neçirvan Barzani aday gösterildi.
3.12.2018 Dünya
Bağımsızlık referandumu çatışmaya dönüştü
Bağımsızlık referandumu çatışmaya dönüştü Bağımsızlık oylamasının yüzde 56 ile reddedildiği Yeni Kaledonya'da göstericilerle polis birbirine girdi, yollar kapandı.
6.11.2018 Dünya
İskoçya Başbakanı: Bağımsız olmamız kaçınılmaz
İskoçya Başbakanı: Bağımsız olmamız kaçınılmaz Başkent Edinburgh'daki dev gösteriden bir gün sonra partisinin toplantısında konuşan İskoç Ulusal Partisi'nin lideri Nicola Sturgeon, İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla ikinci kez bağımsızlık referandumuna gidileceği sinyalini verdi.
7.10.2018 Dünya
Trump ve Papa'dan bağımsızlık için destek istedi
Trump ve Papa'dan bağımsızlık için destek istedi Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Quim Torra, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e mektup göndererek bağımsızlık referandumu isterken diğer ülke liderlerine de mektubun bir kopyasını iletti.
4.10.2018 Dünya
Barselona'daki terör saldırılarının kurbanları anıldı
Barselona'daki terör saldırılarının kurbanları anıldı Barselona'nın merkezindeki La Rambla Caddesi'nde minibüsle düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 15 kişi ile ertesi gün sahil kasabası Cambrils'teki benzer saldırıda yaşamını yitiren bir kişi için anma töreni gerçekleştirildi.
17.08.2018 Dünya
İngiliz hükümetinden PYD/YPG itirafı
İngiliz hükümetinden PYD/YPG itirafı İngiltere Dışişleri Bakanlığı, parlamentonun Dışişleri Komisyonunun Irak ve Suriye’deki Kürt hareketleriyle ilgili raporuna verdiği yanıtta, "İngiliz hükümetinin PYD/YPG ile sınırlı bir teması var, PKK ile ise hiçbir teması yok." açıklamasında bulundu.
20.04.2018 Dünya
Katalan lider gözaltına alındı
Katalan lider gözaltına alındı Referandumun ardından İspanya'yı terk eden Katalonya'nın eski başkanı Carles Puigdemont, Almanya'da gözaltına alındı.
25.03.2018 Dünya
ABD, Öcalan ve Kandil'i sildi! İşte skandal teklifin şifresi
ABD, Öcalan ve Kandil'i sildi! İşte skandal teklifin şifresi Amerika’nın “YPG’yi, PKK’ya karşı savaştırabiliriz” açıklamasının şifresi çözüldü. ABD’nin Kandil’deki sözde PKK liderlerini çizdiği yorumları yapılıyor. Bölgeyi çok iyi bilen emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
17.02.2018 Gündem
Erdoğan: Suriye'nin bütünlüğüne katkı sağlayacağız
Erdoğan: Suriye'nin bütünlüğüne katkı sağlayacağız Roma ziyareti öncesi İtalyan basınına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den toprak istemediklerine ilişkin sözünü yinelerken, "Çok açık olacağım: biz toprak istemiyoruz; Suriye'nin bütünlüğüne katkı sağlayacağız dedi.
4.02.2018 Gündem
İskoçya'dan bağımsızlık referandumu açıklaması
İskoçya'dan bağımsızlık referandumu açıklaması İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, yıl sonuna doğru Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit anlaşması daha da netleştiğinde, ikinci bir bağımsızlık referandumu yapıp yapmayacaklarına karar verebileceklerini söyledi.
15.01.2018 Dünya
‘Krizin bedeli 1 milyar Euro’
‘Krizin bedeli 1 milyar Euro’ İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, Katalonya’da düzenlenen bağımsızlık referandumu ve sonrasında yaşanan siyasi krizin ekonomik maliyetinin yaklaşık 1 milyar Euro’yu bulduğunu açıkladı.
2.01.2018 Dünya
Katalonya'daki parlamento seçimlerini ayrılıkçılar kazandı
Katalonya'daki parlamento seçimlerini ayrılıkçılar kazandı İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'ndeki parlamento seçimlerinde ayrılıkçı partiler hükümet kurma çoğunluğuna ulaştı.
22.12.2017 Dünya
Bağımsızlık ateşi söndü mü?
Bağımsızlık ateşi söndü mü? Bağımsızlık için girişimde bulunup İspanya’nın sert tepkisiyle karşılaşan Katalanlar sandığa gidiyor. Seçim sonucu, bağımsızlık mücadelesinin de kaderini belirleyecek
16.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bağımsızlık Referandumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bağımsızlık referandumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.