Emeklilik için büyük fırsat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor yeni dönem...
Emeklilik için büyük fırsat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor yeni dönem... Emeklilik için milyonlarca kişiyi kapsayan büyük fırsat! Güzel haber geldi ve önemli bir adım atıldı. İki genelge yayımlandı, özel prim ödeme planı sunuldu. Uygulama 1 Ocak tarihinden itibaren yapılacak ödemeler için başlayacak. Çiftçilerin sigortalı çalışmasını teşvik için "hasat sigortası" başladı. Yeni sistemle ekinini Temmuz'da kaldıran çiftçi bu tarihte primini yatırabilecek. Çiftçiler Ocak-Haziran dönemine ait sigorta primlerini Temmuz ayında, Temmuz-Aralık dönemine ait primlerini de Ocak ayı içinde yatırabilecek. Yeni asgari ücretle birlikte tarım Bağ-Kur primleri de bin 668 lira oldu.
14.01.2022 Emekli
Emeklilik fırsatı... 31 Aralık'ta sona eriyor! Yüzde 63...
Emeklilik fırsatı... 31 Aralık'ta sona eriyor! Yüzde 63... Milyonlara müjde! Büyük indirim yapıldı. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Emeklilik için gün sayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı. Yüzde 63 indirim yapıldı. 24 bin lira yerine 9 bin lira ödenecek. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Ödemeler için son tarih ise 1 Mart 2021. Durdurulan hizmet sürelerini yapılandırma kapsamında ihya etmek avantaj sağlayacak. 2 yıllık prim ihyası için 24 bin 368 lira ödemesi gereken Bağ-Kur’lu, 8 bin 977 liraya işlemi tamamlayacak.
11.12.2020 Ekonomi
Emeklilik fırsatı! 1 Şubat'a kadar süreniz var
Emeklilik fırsatı! 1 Şubat'a kadar süreniz var Başvuru süreci başladı. 1 Şubat 2021'e kadar devam edecek. Başvurular SGK'ya yapılacak. Tüm emeklilerin gözü kulağı emekli maaşına yapılacak zamda iken birçok vatandaş da emekli olmak için bekliyor. Emeklilik için durdurulan prim günlerine ihtiyacı olanlar herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Aynı durumda çok sayıda kişi bulunuyor. Durdurulan hizmet sürelerini yapılandırma kapsamında ihya etmek için başvurular başladı. Fırsat, 1 Şubat’a kadar sürecek. Peki, ihya için başvurular nereye yapılacak? Prim günleri nasıl hesaplanacak? İşte Bağ-kur emeklilerinin merak ettiği tüm detaylar...
7.12.2020 Ekonomi