NASA Ay yolculuğu başlıyor! Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak?  Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki!
NASA Ay yolculuğu başlıyor! Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak? Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki! ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay yolculuğuna bugün start verecek. NASA’nın Artemis programı kapsamında Ay’a göndereceği Orion kapsülü motor arızası nedeniyle geçen hafta gerçekleşememişti. Ay yolculuğunda ikinci girişim bu gece gerçekleşecek. Peki, Orion kapsülü ne zaman fırlatılacak? NASA Artemis programı ne zaman başlıyor? Aya gönderilecek kapsül saat kaçta sefere çıkacak? NASA TV canlı yayın linki!
3.09.2022 Bilim ve Teknoloji
50 yıllık gizem 'Ay' gizemi çözülüyor! İlk kez açıldı: Hazineleri görebildik
50 yıllık gizem 'Ay' gizemi çözülüyor! İlk kez açıldı: Hazineleri görebildik 50 yıl önce Apollo 17 görevi ile Ay yüzeyinden toplanmış olan toprak örnekleri nihayet NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde açıldı. İnsanları Ay'a indirmek için yapılan son Apollo görevinden sonra açılmamış olan bu örnekler uzun zamandır incelenmeyi bekliyordu.
25.03.2022 Dünya
Türkiye'nin Ay görevinde kullanılacak!
Türkiye'nin Ay görevinde kullanılacak! Bolu'da üretilecek fotodedektörler Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında yapılması hedeflenen Ay görevinde kullanılacak. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz, "Ay görevindeki roket sisteminin ateşleyici kısmının veriminin izlenmesinde, yangın söndürmede ve infilak bastırmada kullanılacak sensörlerin üretimini burada gerçekleştireceğiz. Proje onaylandı, şu anda bütçesini beklemekteyiz. Bütçesinin gönderilmesinden sonra çalışmalara hızlı şekilde başlayacağız" dedi.
31.10.2021 Bilim ve Teknoloji