Atık suların kullanım alanları ve kriterleri yeniden belirlendi
Atık suların kullanım alanları ve kriterleri yeniden belirlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Atık Su Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği Revizyonu” ile arıtılmış atık suların kullanım alanlarını ve kriterlerini yeniden belirledi. Yapılan düzenlemeyle döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda su kullanımının azaltılması ve oluşan atık suların arıtılarak farklı alanlarda yeniden alternatif su olarak kullanılması amaçlanıyor.
25.10.2022 Gündem
Atık sularda korona tehlikesi! Mutasyona uğradı, haritada ortaya çıktı...
Atık sularda korona tehlikesi! Mutasyona uğradı, haritada ortaya çıktı... Türkiye'de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çalışmalar sonucunda, virüsün yayılımı haritalar üzerinde gösterildi. Sonuçlara göre şu anda vaka sayılarının en yüksek olduğu iller İstanbul, Bursa ve Ankara. Mayıs ayında atık sulardaki virüsü bir anda görememeye başlayan proje ekibi, bunun nedeninin ise virüsün uğradığı mutasyon olduğunu ifade ediyor.
16.12.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli açıkladı: Corona virüsün atık sulardaki varlığı araştırılacak
Bakan Pakdemirli açıkladı: Corona virüsün atık sulardaki varlığı araştırılacak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, corona virüsün su ile atık sulardaki varlığının araştırılacağını, bu konuda olası risklere karşı erken uyarı sisteminin geliştirileceğini belirtti.
14.04.2020 Gündem