Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor İngiltere’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ASTHMA + LUNG’un analiz raporuna göre, İngiltere’de astımlı kadınların astım krizinden ölme ihtimali erkeklere göre neredeyse iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Kadınların hormon dalgalanmalarının astım krizi tetiklenmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı.   
27.04.2022 Sağlık
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı?
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte astım ve alerjik riniti olan çok sayıda kişi, oruç tutmalarının hastalıkları üzerinde nasıl bir etki bırakacağını ve ilaçlarını kullanıp kullanamayacakları konusunu merak ediyor. Koronavirüs aşısı yaptırma konusunda tedirginlik var. Peki, Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Koronavirüs aşısı hangi saatlerde yapılmalı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Astım ilaçlarını oruca göre ayarlamak mümkün mü? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.04.2021 Ramazan
Astımın nedeni kalp mi?
Astımın nedeni kalp mi? Genellikle solunum yolu ve akciğer ile ilgili sebeplere dayanan astım hastalığı kalp kaynaklı da olabiliyor. Kardiyak astım olarak adlandırılan bu durum, kalbin değişik sorunlarıyla tetiklenebiliyor.
6.09.2017 Sağlık