Asgari ücrete son dokunuş: 1000 TL refah payı talimatı verildi! İşveren o rakamı kabul etti! 2024 ASGARİ ÜCRETTE ORAN KAÇ OLDU?
Asgari ücrete son dokunuş: 1000 TL refah payı talimatı verildi! İşveren o rakamı kabul etti! 2024 ASGARİ ÜCRETTE ORAN KAÇ OLDU? Asgari ücret bugün açıklanır mı sorusu milyonlarca insanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Son olarak 27 Aralık Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafları Beştepe'de topladı. Beştepe Asgari ücret toplantısında uzlaşılan oranın yüzde 40 olduğu öğrenildi. Böylelikle yeni asgari ücret 11 bin 402 TL'den 15 bin 962 TL'ye çıkarılması bekleniyor. Öte yandan asgari ücrete refah payı da eklenmesi için talimat verildi. 1000 TL'lik bir artış için Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan hızlı bir çalışma istendi.
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrette flaş değişiklik! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL ve...
Asgari ücrette flaş değişiklik! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL ve... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 8 milyona yakın çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona gelindi. Rakamlar netleşiyor. 2022 asgari ücret artışı tüm çalışanları ilgilendiriyor. Zam oranları özel sektörde referans alınıyor. Net asgari ücret zammında enflasyon belirleyici oluyor. İşçi ve işveren tarafları kendi taleplerini masaya koydu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrası TİSK, asgari ücret için en az 3 bin 500 lira önerdiklerini açıklarken, Türk-İş de 4 bin liranın kırmızı çizgileri olduğunu duyurdu. Bu talepler doğrultusunda net asgari ücretin 4.000 lira seviyelerine çekilmesi bekleniyor. Ancak bu artış işveren tarafını olumsuz etkileyebilecek. 4 bin liralık net ücret seçeneğinde işverenin maliyet artışının bir kısmı hazineden karşılanacak. Öte yandan Asgari ücret zammı için dördüncü toplantının bu hafta yapılması ve 2022 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret rakamının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
14.12.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret görüşmesinde son durum ne? Asgari ücret görüşmesinde 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret açıklandı mı?
Asgari ücret görüşmesinde son durum ne? Asgari ücret görüşmesinde 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret zam pazarlığı devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yer alan işçi, işveren ve hükümet temsilcileri ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Milyonlar 2022 asgari ücret ile ilgili son durumu merak ederken, resmi sürecin nasıl işleyeceği, asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Peki, Asgari ücret görüşmesinde son durum ne? Asgari ücret görüşmesinde 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret zammı için tarafların teklifi ne? İşte son asgari ücret toplantısı ile ilgili tüm detaylar...