Artış

Artış

Son dakika artış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan artış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını artış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Artış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan artış gelişmeleri de dahil olmak üzere 31.064 artış haberi bulunmuştur. Tüm artış haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: Çelik Kubbe için düğmeye bastık
Bakan Kacır: Çelik Kubbe için düğmeye bastıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı açılış törenine katıldı.
22.10.2024Gündem
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruz
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruzİstanbul’da düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı. SAHA EXPO 2024 açılışında, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Sayın Haluk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
22.10.2024Ekonomi
Asya borsalarında karışık seyir
Asya borsalarında karışık seyirAsya borsalarında karışık bir seyir izleniyor.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yat limanında yüzde 194 artış!
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yat limanında yüzde 194 artış!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan Türkiye'nin yat limanı kapasitesini yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkardıklarını açıkladı.
22.10.2024Ekonomi
Hava koşulları balık fiyatlarını artırdı
Hava koşulları balık fiyatlarını artırdıKaradeniz'de olumsuz hava şartlarından dolayı balıkçıların denize açılamaması tezgahlardaki balık fiyatlarına olumsuz yansıdı.
21.10.2024Gündem
Hava şartları balığı vurdu! Fiyatlar 350 TL'ye çıktı
Hava şartları balığı vurdu! Fiyatlar 350 TL'ye çıktıKaradeniz'de olumsuz hava şartlarından dolayı balıkçıların denize açılamaması tezgahlardaki balık fiyatlarına olumsuz yansıdı.
21.10.2024Ekonomi
Bakan Vedat Işıkhan: Alçak örgütün devletimize verdiği zararları unutmayacağız
Bakan Vedat Işıkhan: Alçak örgütün devletimize verdiği zararları unutmayacağızÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü, Yenidoğan Çetesi ve emeklilik hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret hakkında gelen soruya cevap veren Işıkhan, yaşam standardı ve ekonomik istikrar vurgusu yaptı.
21.10.2024Gündem
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli olduğu değerlendirilenlerin izaha davet edileceğini bildirdi.
21.10.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Türkiye'deki İHA sayısı 68 bin 647, İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bine ulaştı
Bakan Uraloğlu: Türkiye'deki İHA sayısı 68 bin 647, İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bine ulaştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla Türkiye'deki İnsansız Hava Aracı (İHA) sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artarak 68 bin 647'ye, pilot sayısının ise yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993'e ulaştığını bildirdi.
20.10.2024Gündem
Uzay ve havacılık programlarına bütçeden 5 milyar lira ayrıldı
Uzay ve havacılık programlarına bütçeden 5 milyar lira ayrıldıHayata geçirdiği projelerle adını uzay ve havacılık alanında önde gelen ülkeler listesine yazdıran Türkiye, gelecek yıl bütçesinden ayrılan 5 milyar 52 milyon lirayı uzay vatandaki çalışmalarını sürdürmek için kullanacak.
19.10.2024Ekonomi
Yerli kuduz aşısında klinik öncesi aşamaya geçildi
Yerli kuduz aşısında klinik öncesi aşamaya geçildi Türk bilim insanları, hayvanlara yönelik üretilen kuduz aşısının ihraç edildiğini, insana yönelik yerli kuduz aşısı üretiminde ise klinik öncesi aşamaya geçildiğini bildirdi.
19.10.2024Gündem
2025 yılında vergi oranları ne kadar olacak? İşte araçtan telefona kalem kalem tahminler
2025 yılında vergi oranları ne kadar olacak? İşte araçtan telefona kalem kalem tahminlerBütçe teklifinin Meclis’e sunulmasıyla 2025’te vergi gelirlerindeki artış oranlarına ilişkin tahminler de şekillendi. Buna göre, gelecek yıl toplanacak ÖTV’den sağlanacak gelirin yüzde 46 artarak 2.1 milyar lira olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca harçlardan beklenen gelirlerin yüzde 43’lük artışla 282.5 milyar liraya ve cezalardan beklenen gelirlerin de yüzde 44’lük artışla 261.7 milyar liraya yükselmesi öngörülüyor.
19.10.2024Ekonomi
Trabzon'da yaylalara kar yağdı, denizde fırtına çıktı, palamudun fiyatı arttı
Trabzon'da yaylalara kar yağdı, denizde fırtına çıktı, palamudun fiyatı arttıDenizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından denize açılan tekneler sezonun ilk günlerinden beri bol miktarda palamut avlarken bu günlerde hava muhalefeti nedeniyle bazı tekneler denize açılamayınca bu durum balık tezgâhlarına olumsuz yansıdı
19.10.2024Gündem
Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı...
Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı...Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, vefatının üçüncü yılında anılıyor. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile 13 binden fazla öğrenciye burs verildi. Temellerini attığı Baykar'ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı, Selçuk ve Haluk Bayraktar'a vergi şampiyonluğu getirdi.
18.10.2024Ekonomi
Radyo D, eylül ayı reytinglerinde büyük bir yükseliş gerçekleştirdi
Radyo D, eylül ayı reytinglerinde büyük bir yükseliş gerçekleştirdiTürkiye’nin en sevilen radyo kanallarından biri olan Radyo D, Eylül ayı reyting sonuçlarına göre önemli bir başarıya imza attı.
17.10.2024Gündem
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık ve aşırı hava olaylarının hayvansal ve tarımsal üretimde verimi ve kaliteyi düşürdüğünü, coğrafi işaretli ürünlerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.
17.10.2024Gündem
TÜİK açıkladı: Yabancılara konut satışı yüzde 31 azaldı
TÜİK açıkladı: Yabancılara konut satışı yüzde 31 azaldıTürkiye'de yabancılara yapılan konut satışı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 azalışla 2 bin 22'ye geriledi.
17.10.2024Ekonomi
Satılık konut fiyatları düşüyor! 51 ayın en düşük seviyesi kayıtlara geçti
Satılık konut fiyatları düşüyor! 51 ayın en düşük seviyesi kayıtlara geçtiEv almak için doğru zaman mı? Ülke genelinde konut fiyatları yıllık nominal olarak yüzde 27.4 arttı ve Haziran 2020’den sonraki en düşük yıllık artış kayıtlara geçti. Reelde düşüş ise yüzde 14.7 olarak hesaplandı. Buna rağmen Türkiye genelinde 100 metrekare evin ortalama fiyatı 3.4 milyona liraya yaklaşırken, İstanbul’da 5.2 milyon lirayı aştı.
17.10.2024Ekonomi
Gözler saat 14:00'da! Faiz kararı bekleniyor
Gözler saat 14:00'da! Faiz kararı bekleniyorMerkez Bankası uzun zamandır sabit tuttuğu ve yüzde 50 seviyesinde bıraktığı faize ilişkin yenir kararını saat 14:00'da açıklayacak.
17.10.2024Ekonomi
Güneş, solar maksimum evresine girdi! Olağanüstü hava olayları olabilir
Güneş, solar maksimum evresine girdi! Olağanüstü hava olayları olabilirABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ve ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş'in, ‘Manyetik Güneş Döngüsü’ adı verilen 11 yıllık solar döngüsünde, manyetik kutuplarının değiştiği ‘solar maksimum’ evresine ulaştığını açıkladı. Solar maksimum evresinde Güneş, daha fazla enerji ve manyetik aktivite üretir, bu da Dünya'daki hava durumunu ve uzay hava koşullarını etkileyebilir.
16.10.2024Gündem
Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 15 milyona ulaştı
Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 15 milyona ulaştıProfesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya'ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu.
16.10.2024Ekonomi
İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!
İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!İstanbul'da sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönde ve geçici olarak askıya alındı.
16.10.2024Gündem
Kiracılara kötü haber: Kira artış oranı yüze 120'ye dayandı! Yasal sınırın üzerinde artış yapılabilir mi?
Kiracılara kötü haber: Kira artış oranı yüze 120'ye dayandı! Yasal sınırın üzerinde artış yapılabilir mi?Ev sahibi ve kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Kiralardaki artış satılık ev fiyatlarını ikiye katladı. Eski ve yeni kiracı arasındaki fark ise 5 kat oldu. Öte yandan Yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından kiralarda değişim Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarında. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek özellikle yüzde 25 sınırının kalkmasının ardından yenilenen kiralarda artışların yüzde 120’ye yaklaştığını söyledi. Peki İstanbul, İzmir ve Ankara’da kiralar ne kadar arttı? Ev sahipleri yasal sınırın üzerinde zam isteyebilir mi? İşte detaylar...
16.10.2024Ekonomi
Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama: Ailenin korunması için tedbirler alınacak
Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama: Ailenin korunması için tedbirler alınacakCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nın ana gündeminde aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler, bunları bertaraf etmek için alınması gereken tedbirler ve çözüm yollarının yer aldığını bildirdi.
15.10.2024Gündem
Demirören Grubu'ndan o habere yalanlama: Tüm vergi yükümlülüğü yerine getirilmektedir
Demirören Grubu'ndan o habere yalanlama: Tüm vergi yükümlülüğü yerine getirilmektedirDemirören Grubu, bir medya organında çıkan vergisel kararın grupla ilişkilendirilmesine yönelik haberde gerçeklerin çarpıtıldığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 'Demirören Grubu vergisel olarak tüm yükümlülüklerini yasanın belirlediği kanunlar çerçevesinde yerine getirmektedir.' denildi.
16.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Artış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki artış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.