Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocukların küçük yaşta cep telefonuyla tanışmasının bağımlılığa, ilerleyen dönemde ise dijital dünyayla bağlantılı olarak sosyal fobiye yol açabildiğini söyledi.
25.10.2019 Sağlık
Sosyal medya bağımlılığına dikkat! Risk 3 kat artıyor
Sosyal medya bağımlılığına dikkat! Risk 3 kat artıyor TUTD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Fırat, "Sosyal medya bağımlılığında depresyon ve uyku hastalıkları riski üç kat artıyor. Günde üç kez ve daha fazla sosyal medyaya bağlanıyorsanız dikkat etmelisiniz." dedi.
17.10.2019 Sağlık
Sosyal medya kimlik oluşumunda olumsuz etki oluşturuyor
Sosyal medya kimlik oluşumunda olumsuz etki oluşturuyor Psikiyatrist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, sosyal medyanın oluşturduğu tehlikeler hakkında bilgi verdi.
15.10.2019 Sağlık
Telefon çocuklarda beyin, göz ve omurilik sorunlarına yol açıyor
Telefon çocuklarda beyin, göz ve omurilik sorunlarına yol açıyor Çağımızın gerekliliklerinden biri haline gelen mobil cihaz ve tabletlere özellikle kentlerde hemen her çocuk rahatça ulaşabiliyor. Günümüzde çocuklar okul dışında vakitlerinin çoğunu mobil cihaz kullanımıyla geçiriyor. Ancak çocuklarda aşırı mobil cihaz kullanımı önemli sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Uzmanlar, aileleri 6-8 yaş arası çocukların gün içinde en fazla yarım saat mobil cihaz kullanması gerektiğini belirterek uyarıyor.
25.09.2019 Sağlık