Kız öğrenciler akıllı gaz maskesi üretti
Kız öğrenciler akıllı gaz maskesi üretti Van’ın Erciş ilçesindeki Şehit Polis Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11’inci sınıf öğrencilerinden oluşan 4 kişilik ekip, kimya öğretmeni Kadir Karakaş'tan aldıkları destekle nanoteknoloji ile karbonmonoksiti filtreleyerek dışarıda tutup, sadece oksijeni içeri alan akıllı gaz maskesi geliştirdi. Kız öğrenciler, tasarladıkları akıllı maskeyle de Teknofest'e başvurdu. Geçen yıl yine Karataş'ın desteği ile başka okuldaki kız öğrencilerden oluşan 'Türk Nano Tim', havada 20 dakika kalabilen 6 model uçak yapmıştı. Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da dikkatini çeken bu çalışmayı sosyal medyadan paylaşmıştı.
5.03.2022 Bilim ve Teknoloji
"Akıllı maske" kullanıcılarına rahat nefes aldıracak
"Akıllı maske" kullanıcılarına rahat nefes aldıracak Akıllı teknolojilerle geliştirilen maske, sahip olduğu iki ayrı kanal sayesinde kullanıcının aldığı ve verdiği havanın birbirine karışmasını engelliyor.
19.10.2021 Bilim ve Teknoloji
'Akıllı maske' kullanıcılarına rahat nefes aldıracak
'Akıllı maske' kullanıcılarına rahat nefes aldıracak Gebze Teknik Üniversitesinde akıllı teknolojilerle geliştirilen maske, sahip olduğu iki ayrı kanal sayesinde kullanıcının aldığı ve verdiği havanın birbirine karışmasını engelliyor.
18.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de üretildi: Ateş, öksürük ve solunum sayısını ölçen akıllı maske
Türkiye'de üretildi: Ateş, öksürük ve solunum sayısını ölçen akıllı maske Ateş, solunum ve öksürük sayısı ölçen akıllı maske üretildi. Uzun ömürlü maske, her 8 saatlik kullanımın ardından kendine özel tasarlanan kutusunda, UV ışınları ile 15 dakika içinde dezenfekte edilebiliyor.
13.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri