Vakalar patladı, görme kaybına yol açıyor! 'Çok bulaşıcı' deyip uyardı
Vakalar patladı, görme kaybına yol açıyor! 'Çok bulaşıcı' deyip uyardı Son zamanlarda okullarda ve kreşlerde hızla yayılmaya başlayan adenovirüs salgınında vaka sayısı artmaya devam ediyor. Salgına bağlı olarak gözlere taşınan virüs nedeniyle konjoktivit vakalarında da dikkat çekici oranda artış yaşanmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, önlem alınmaması halinde ciddi görme kayıplarına sebep olabilecek adenovirüse bağlı viral konjonktivit hastalığı hakkında bilgi vererek 7’den 70’e herkesin alması gereken önlemleri sıraladı.
11.01.2023 Sağlık
Yeni salgın alarmı! Çocukları vuruyor
Yeni salgın alarmı! Çocukları vuruyor ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), dün yaptığı açıklamayla ülkede çocuklara bulaşan ve kaynağı bilinmeyen akut hepatit vakasının 180’e ulaştığını duyurdu. Vakaların yarısında "Adenovirüs" tespit edildiği ve bunun önemli bir ipucu olduğu belirtildi.
19.05.2022 Dünya
Yeni kabus! Uzmanlar adenovirüse karşı uyarıyor
Yeni kabus! Uzmanlar adenovirüse karşı uyarıyor Solunum yolu hastalıklarına yol açmasıyla bilinen adenovirüsler, gözde de ciddi enfeksiyonlara sebep oluyor. Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Ulviye Yiğit, son haftalarda adenovirüse bağlı konjonktivit (göz iltihabı) vakalarında epidemi (salgın) düzeyinde ciddi bir artış yaşandığını söyleyerek, uyarılarda bulundu. Bazen haftalarca süren ve görme kayıplarına dahi yol açabilen adenovirüs enfeksiyonu çok hızlı bulaşıyor ve özellikle aile içi bireylerde hızla yayılıyor.
2.01.2022 Sağlık
Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu? Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor!
Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu? Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor! Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, adenovirüsün covid-19 kadar hızla yayılabildiğini ifade etti. Tanrıverdi, son günlerde değişen mevsimle beraber çok sayıda adenovirüslere bağlı kerato-konjonktivit vakalarının artığını bildirdi. Adenovirüs nedir? Adenovirüsler gözü nasıl etkiler, görme kaybına neden olur mu?
27.11.2020 Gündem