Ab Referandumu

Ab Referandumu

Son dakika AB referandumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AB referandumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AB referandumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Referandumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab referandumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 228 ab referandumu haberi bulunmuştur. Tüm ab referandumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
'AB referandumu yenilensin' talebi tartışılacak
'AB referandumu yenilensin' talebi tartışılacak Birleşik Krallık'ta AB referandumunun yeniden yapılması için başlatılan imza kampanyasının ardından konu İngiliz Parlamentosu'nda tartışılacak
17.06.2021 Dünya
AB’ye Brexit tokatı
AB’ye Brexit tokatı İngiltere’nin 1973’te Avrupa Topluluğu üyeliğiyle başlayan Avrupa macerası dün son buldu. İngilizler’in yarısından fazlası, AB üyeliğine devam etmeme yönünde oy kullandı. Başbakan Cameron istifa ediyor
29.09.2021 Gündem
Fransız halkı da AB referandumu istiyor
Fransız halkı da AB referandumu istiyor Fransızların yarısından fazlası, İngiltere’de 23 Haziran’da gerçekleşecek AB üyeliğiyle ilgili referandumun ülkelerinde de düzenlenmesini istiyor
13.03.2016 Dünya
Sen de mi Boris?
Sen de mi Boris? İngiltere’nin bir sonraki başbakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, kendisine bakanlık teklif eden lise arkadaşı Cameron’ı reddederek AB referandumunda hayırcıların safında olacağını açıkladı
22.02.2016 Dünya
Çok tartışılan referandumun detayları belli oldu
Çok tartışılan referandumun detayları belli oldu Birleşik Krallık'ta yaşayan bazı AB vatandaşları, İngiltere'nin AB üyeliğiyle ilgili düzenlenecek referandumda söz sahibi olamayacak. Referandumda, Birleşik Krallık'ta ikamet eden 18 yaş ve üzerindeki Britanya ve İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşları ile 15 yıldan az olmak şartıyla yurt dışında yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları oy kullanabilecek. İşçi Partisi, İngiltere Başbakanı Cameron'ın AB referandumuna destek vereceğini duyurdu.
25.05.2015 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! TOGG, EYT, asgari ücret...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! TOGG, EYT, asgari ücret... Cumhurbaşkanı Erdoğan konuk olduğu canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Fiyatı şimdiden başladılar sormaya. Aceleci olmayalım. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Babayiğitler sıradan oturan adamlar değil, saygın iş adamları. Oturup değerlendirme yapacağız. Mart ayında fiyat tespiti yapacağız. 7 ayrı üretim olacak burada. Sadece otomobil değil renk seçeneği de var. Arkadaşlarımız işlerine iyi çalıştılar. Yeşilin olmadığı çeşit olamaz. Eşim kırmızı dedi, kırmızı da karar kıldık. 2.teklif Aliyev'den geldi, '2 araba istiyorum' dedi. Birini ben kullanacağım dedi, birini de daireye dedi. Bugün telefon görüşmemizde onu hatırlattı." dedi. Erdoğan, asgari ücret ve EYT ile ilgili, "Vedat Bey ekibiyle beraber çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl açıklandığı aylar olacak. Ücret politikalarımızı da açıklayacağız. Asgari ücretin tespiti de olacak.2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.
2.11.2022 Siyaset
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor" dedi.
24.09.2022 Dünya
İskoçya yeniden bağımsızlık referandumuna gidiyor
İskoçya yeniden bağımsızlık referandumuna gidiyor İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, 2023 sonunda bağımsızlık referandumuna gitmeyi planladıklarını söyledi.
13.09.2021 Dünya
Brexit nedir? Brexit ne demek? (İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı)
Brexit nedir? Brexit ne demek? (İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı) İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılmasına ilişkin geçiş dönemine yönelik Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişmenin ardından Brexit hakkında araştırmalar hızlandı. Brexit'in ne demek olduğunu merak eden vatandaşlar, araştırma motorları üzerinden Brexit nedir? Brexit ne demek? Sorularını araştırıyor.
1.02.2020 Gündem
Boris Johnson ve Jeremy Corbyn canlı yayında karşı karşıya geldi!
Boris Johnson ve Jeremy Corbyn canlı yayında karşı karşıya geldi! İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Boris Johnson ve İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi. ITV'nin bir saat süren yayınında liderler İngiltere halkından gelen soruları yanıtladı.
20.11.2019 Dünya
İskoçya'da Muhafazakar Parti lideri ağlayarak istifa etti
İskoçya'da Muhafazakar Parti lideri ağlayarak istifa etti Muhafazakar Partinin İskoçya kolunun lideri Ruth Davidson, aile hayatının yanı sıra Brexit sürecinin kendisi için "çatışmalı" bir konuya dönüşmesi gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. En önemli istifa gerekçesi olarak geçen yıl çocuk sahibi olmasıyla başlayan aile hayatını gösteren Davidson, bununla birlikte İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması (Brexit) sürecinin de kendisi için "çatışmalı" bir konuya dönüştüğünü vurguladı.
29.08.2019 Dünya
Johnson İngiltere Başbakanı oldu!
Johnson İngiltere Başbakanı oldu! İngiltere'deki iktidar değişikliğinde Theresa May'in istifası Kraliçe tarafından kabul edildi, Boris Johnson resmen başbakan oldu.
24.07.2019 Dünya
İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson
İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson İngiltere'nin yeni başbakanı olmak üzere iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliğine seçilen Boris Johnson, gazetecilikten siyasete tüm kariyerinde hep "renkli" ve "tartışmalı" bir isim olmayı başardı. Damat Ferit Paşa kabinesinde İçişleri Bakanlığı yapan, İstiklal Savaşı'na karşı muhalif yazılar kalem alan ve İngiliz Muhipler Cemiyetinin kurucusu Ali Kemal Bey'in torununun çocuğu olan, tam ismiyle Alexander Boris de Pfeffel Johnson, Muhafazakar Partinin yeni lideri oldu. Cumurbaşkanı Erdoğan Johnson'u tebrik etti.
23.07.2019 Dünya
İngiltere'de '10 Numara' için 10 aday
İngiltere'de '10 Numara' için 10 aday İngiltere’de Theresa May’in istifa etmesinin ardından başlayan liderlik ve başbakanlık yarışında 10 ismin adaylığı kesinleşirken adayların ana gündemini Brexit sorunu belirliyor.
11.06.2019 Dünya
İngilizlerin yüzde 90'ı Brexit anlaşmasına karşı
İngilizlerin yüzde 90'ı Brexit anlaşmasına karşı İngiltere'de yapılan son ankete göre, halkın yüzde 90'ı Başbakan Theresa May'in parlamentoda iki kez reddedilen Brexit anlaşmasıyla daha fazla zaman kaybedilmesine karşı çıkıyor.
20.03.2019 Dünya
Avrupa'da kaos derin krize dönüşüyor
Avrupa'da kaos derin krize dönüşüyor İngiliz parlamentosunun bugün ve yarın oylaması öngörülen "anlaşmasız ayrılık" ve "Brexit'in ertelenmesi" seçenekleri ülke için pek çok komplikasyon barındırıyor.
13.03.2019 Dünya
Kritik gün! İngiltere'den istifa furyası gelebilir!
Kritik gün! İngiltere'den istifa furyası gelebilir! İngiliz parlamentosu Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasının reddedilmesinin akabinde ülkenin izleyeceği yolu belirleyecek bir dizi oylama yapacak.
29.01.2019 Dünya
İngiltere kaosa doğru ilerliyor
İngiltere kaosa doğru ilerliyor Yaklaşık 3 yıl önce AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'de bu süreç ülkeyi kaosun eşiğine getirdi.
18.01.2019 Dünya
Son dakika... Büyük gün! 'Planımı hızlandıracağım'
Son dakika... Büyük gün! 'Planımı hızlandıracağım' İngiltere Başbakanı Theresa May'den son dakika Brexit açıklamaları geldi. May, Brexit planında ısrarcı olduğunu yineledi.
15.01.2019 Dünya
İngiltere'de belirsizlik! Neler olacak?
İngiltere'de belirsizlik! Neler olacak? İngiltere Parlamentosu'nda, aylardır merakla beklenen Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma sürecine (Brexit) ilişkin anlaşmayla ilgili oylama bugün yapılacak. Mevcut şartlarda milletvekillerinin AB ile varılan anlaşmaya onay vermesi çok zor görülüyor. Bu durumda İngiltere'yi belirsiz bir dönem bekliyor. Bazı hükümet yetkilileri bile oylamayı kaybedeceklerini şimdiden kabul ediyor.
15.01.2019 Dünya
İngiltere'de yarın kritik gün
İngiltere'de yarın kritik gün İngiliz parlamentosu hükümetin AB ile vardığı Brexit anlaşmasını yarın oylayacak.
14.01.2019 Dünya
İngiltere'de Brexit anlaşması onaylandı!
İngiltere'de Brexit anlaşması onaylandı! İngiltere’de Bakanlar Kurulu, ülkenin Avrupa Birliği ile vardığı Brexit anlaşmasına onay verdi
14.11.2018 Dünya
Brexit’te anlaşmaya varıldı
Brexit’te anlaşmaya varıldı İngiltere’de hükümet yetkililerinden yapılan açıklamada, Brexit metninde anlaşma sağlandığı belirtildi. İngiliz kabinesinin, Brexit anlaşmasını görüşmek amacıyla yarın özel gündemle toplanacağı açıklandı.
13.11.2018 Dünya
Avrupa'da yüzbinlerce kişi sokaklara döküldü
Avrupa'da yüzbinlerce kişi sokaklara döküldü İngiltere'nin başkenti Londra'da yüzbinlerce Avrupa Birliği yanlısı İngiliz, yeni bir referandum yapılması talebiyle sokaklara döküldü.
20.10.2018 Dünya
Ali Şen: Erdoğan sevgisini gözümle gördüm
Ali Şen: Erdoğan sevgisini gözümle gördüm Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, “Başkan Erdoğan’ın ‘AB için 81 milyona gideriz’ açıklaması çok doğru. Başkanlık sistemini de halkımız oyladı, bunu da oylarız” diyerek ekledi: AB’nin standart dışı muamelesine isyan ediyorum; bizi kullanmak istiyorlar. Referandum sonucu ‘hayır’ çıkarsa AB ekonomik krize girer çünkü yıllardır ihracat yaptığı ülkeyi kaybeder, işşizlik artar.
8.10.2018 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Ab Referandumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab referandumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.