Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu Bir dönem çok popüler olan İstanbul taksi plakası artık güç kaybetmeye başladı. Minibüslerin ve dolmuş plakalarının taksi plakasına dönüşmesi, online seyahat hizmeti veren firmaların artması, korsan taksilerin daha fazla tercih edilmesi gibi durumlar nedeniyle taksi plakaları uzun zaman sonra 6 milyon liranın altına geriledi.
23.03.2024 Ekonomi
İstanbul'da taksiler için flaş karar! Artık o ücret alınmayacak
İstanbul'da taksiler için flaş karar! Artık o ücret alınmayacak İstanbul'da taksiler için son dakika kararı. Resmen iptal edildi. Artık o ücret alınmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 5 bin yeni taksi  teklifi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy çokluğuyla 13. kez reddedildi. Toplantıda konuşan Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, " Yakıtın pahalı olmasından dolayı trafikte bir rahatlama var. İstediğimiz zamanda yolcuyu yerine bırakıp tekrar diğer yolcuyu almakta zorlanmıyoruz. O yüzden şu an vatandaşımızın taksi bulmakta yaşadığı bir sıkıntı yok" dedi. İstanbul'da taksilerin otoyol ve köprü ücretlerini yolcudan gidiş-dönüş alması uygulaması iptal edilerek, tek yön ücreti alınmasına karar verildi.
23.02.2022 Ekonomi
Bakanlık 'taksiler' için resmen harekete geçti: 132 lira yerine 950 lira...
Bakanlık 'taksiler' için resmen harekete geçti: 132 lira yerine 950 lira... Taksimetre ayarı için kuyruğu giren şoförlerden araç başına132 lira yerine 950 lira alındığı iddia edildi. Bakanlık, İstanbul'daki ticari taksilerde fahiş fiyat uygulandığı gerekçesiyle harekete geçti
1.01.2022 Ekonomi
Yeni maaşlar belli oldu! Resmen açıkladı: Net 6 bin 622 lira...
Yeni maaşlar belli oldu! Resmen açıkladı: Net 6 bin 622 lira... İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yeni taksi sisteminde taksi şoförlerini 6 bin 622 lira maaş alacaklarını duyurdu.
24.10.2021 Ekonomi