Ramazan’da tam kapanma iddiası! 21 gün tam kapanma olacak mı? Gözler kabinede, yarın toplanıyorlar!
Ramazan’da tam kapanma iddiası! 21 gün tam kapanma olacak mı? Gözler kabinede, yarın toplanıyorlar! Koronavirüs vakaları kritik eşiği aşrı ve 60 bine dayandı. Virüsün 60 bine dayanmasının ardından salgın ile ilgili yeni önlemlerin alıp alınmayacağı sorgulanmaya başladı. Kabine Toplantısı’na günler kala ramazan ayı boyunca kapanma seçeneği gündeme geldi. Tam kapanma olacak mı? Ramazan’da tam kapanma var mı?
12.04.2021 Gündem
Tam kapanma olacak mı? Ramazan’da 21 gün Türkiye’de tam kapanma kararı alınır mı, tam kapanma ne demek nasıl olur?
Tam kapanma olacak mı? Ramazan’da 21 gün Türkiye’de tam kapanma kararı alınır mı, tam kapanma ne demek nasıl olur? Ramazan ayı için az bir süre kaldı. Kovid-19 salgını kapsamında yeni tedbir ve önlemler alınmaya devam ediyor. Son olarak kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının süreceği, sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracağı belirtildi. İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerin de uyguladığı tam kapanma son dönemde Türkiye için de dile getiriliyor. Peki, tam kapanma olur mu, Ramazan’da 21 gün tam kapanma olacak mı?
9.04.2021 Gündem
Tam kapanma mı olacak? Ramazan Bayramı'nda yasak var mı 2021? 21 günlük tam kapanma iddiası!
Tam kapanma mı olacak? Ramazan Bayramı'nda yasak var mı 2021? 21 günlük tam kapanma iddiası! Koronavirüs vakalarındaki artış hızı endişe yaratıyor. 25 Mart koronavirüs tablosuna göre, Türkiye'de son 24 saatte 222 bin 753 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 157 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar tam kapanma çağrısı yaparken, Ramazan'da ülke genelinde tam kapanmaya gidileceği iddia edildi. Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kurallara mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizerek, “Eğer bir daha kapanırsak hem esnafın hem de vatandaşın işi zorlaşır. Gevşemeden mesafe, hijyen ve maske kuralına dikkat edilmeli.” uyarısını yineledi. İddiaların ardından 21 gün sokağa çıkma yasağı mı ilan edilecek? 21 gün tam kapanma mı geliyor? Ramazan’da tam kapanma olacak mı? Sorularına yanıt aranamaya başlandı.
27.03.2021 Gündem