Gazete Vatan Logo

‘Zulme teslim olmak kitabımızda yoktur’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iç güvenlik paketini eleştirirken “Zulme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Direnme hakkı, adam Taksim’de ayakta durdu. Duran adam işte direnme hakkı odur” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında iç güvenlik paketine yönelik eleştirilerini ve paketin yasalaşması halinde halkın direnme hakkının doğacağı sözünü yineledi. Kılıçdaroğlu, “Direnme hakkı, evrensel haktır, baskıya zulme karşı direnmektir. İnancımızda da vardır bu. Zulme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Direnme hakkı, adam Taksim’de ayakta durdu. Duran adam işte direnme hakkı odur. Toma su sıkıyor açmış göğsünü. Sık ulan diyor. İstediğin kadar sık. İşte direnme hakkı budur” dedi.

Elini mi tuttuk...

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Halkı kandırıyorlar. Terör örgütü üyesi ve yüzünü kapatıyorsa, terörle mücadele yasasının 7. maddesinde cezası zaten var. Sen ceza verdin de biz gelip elini mi tuttuk. Engel mi olduk. Gidip adam gibi yakalarsın yargı kararını verir. Elinde silahla şehir ortasında kimlik kontrolü yapılıyor. Suç mu, suç. Bunların hepsinin cezası var. Ama ortada başbakan yok. Boşluk var. Türkiye iyi yönetilmiyor.”

Haberin Devamı

Helal olsun dedim..

Başbakan Davutoğlu’nu da eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“23 Nisan’da başbakanlık koltuğuna çocuk otursaydı daha dirayetli davranırdı. Yasalar sana yetki vermiş. Senin bakanın kalktı, bunları önleyeceği yerde Rıza Sarraf’ın önüne yattı. Davutoğlu da abisinin önüne yattı. Çıktı dedi ki, şeffaflık yasasını getireceğiz. İl, ilçe başkanları mal bildiriminde bulunacak. İçimden dedim ki, helal olsun valla. Arkadan abisi dedi ki, sen ne yapıyorsun ya, herkes malı götürüyor dedi. Ne oldu? Tak geri adım attı. Ben sana diyorum sen başbakan değilsin.”

Suriyelilere ‘dön’ deriz

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’ya yaptığı ziyareti ve izlenimlerini anlattı ve şunları söyledi: “1 milyon 700 bin Suriyeli mülteci durumunda. 250 bini Şanlıurfa’da. 20 liraya iş buluyorlar. Şanlıurfalı aç. Şanlıurfalılara söz veriyorum. .CHP iktidarında Suriye’ye barış geldi diyeceğiz. Sana şu ana kadar 5 buçuk milyar dolar para harcadık. Helal hoş olsun ama ‘baba ocağına dön’ her türlü yardımı yapacağız diyeceğiz.”

Haberin Devamı

Çelebi de grupta

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp 4,5 yıl tutuklu kalan ilk muvazzaf subay olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, CHP grup toplantısına katıldı. Siyasete girme kararı alan Çelebi’nin CHP’den aday olacağı belirtilmişti.