Gazete Vatan Logo

Zeyid Aslan mütekabiliyeti!

Haluk Koç “Zeyit Aslan’a AKP ne yaptıysa biz de Kamer Genç’e onu yaparız” dedi

CHP yönetiminin Kamer Genç’le ilgili ne yapacağı sorusunu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç yanıtladı. Koç, “CHP ne yapar? Zeyit Aslan’a AKP ne yaptıysa onu yapar. TBMM’de en ağza alınmaz küfürleri edenler AKP’nin süzgecinde nasıl değelendirildiler? Kamer Genç bir küfür etmiyor, sözlü tepkide bulunuyor” dedi. “Japonya Büyükelçiliği’nde yaşanan olaylar hoş değil” diyen Koç şöyle konuştu: “Fakat diplomatik teamülleri de hatırlatmak gerekir. Japonya Eçiliği, Japonya’nın resmi toprağı. Orada Türk korumaların bir milletvekiline yaka paça saldırarak, darba yakın eylemlerde bulunması asla kabul edilemez. Bir bakanın hakarete varan sözler ifade etmesi de hoş değildir.”

Toprak’tan Genç’e eleştiri

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise Genç’e tepki gösterdi: “Japon Büyükelçiliği’nin kendi gecesi kimi konuşturup konuşturmayacağı takdiri onların. Bir bayanın konuşmasına müdahaleyi doğru bulmuyorum. Gecede ne olduğunu bilmiyorum ama Emine Hanım konuşabilir, hangi sıfatla orada olduğu davet edenin sorumluluğunda. CHP olarak kimin nerede ne konuşacağına karışmayız.”

Burada bitirelim

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Genel Kurul’daki konuşmasında “Sayın Hanımefendi’ye yönelik ifade hoş olmamıştır. Sayın Genç’in tepkisi ne kadar uygun değilse bir bakanın ve korumaların Japonya topraklarında milletvekiline yönelik fiziki müdahaleleri de şık olmamıştır. Keşke hanımefendi orada konuşurken Enerji Bakanı öyle konu mankeni gibi yanında durmasaydı. Keşke aynı tepkiyi Rize Belediye Başkanı ‘Kürt kadınlarını ikinci eş olarak alın’ dediği gösterilseydi. Keşke kadın sanatçıların da bulunduğu gruba ‘Ulan hepiniz oradaydınız’ da denmeseydi. Örnekleri çoğaltmak mümkün, o yüzden bu tartışmayı burada bitirelim.”

AK Partili vekil alenen hakaret etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, dün bir televizyon programında, Genç’e, “Hayvan, şerefsiz, alçak” dedi. Saral, “Bu Kamer Genç denen alçak normal bir insan değil. Buna hayvan bile demek hayvanlara hakarettir. Bunun büyük bir sopa yemesi lazım. Bunun ayakları altına alınıp komalık yapılması lazım.”

MHP de AKP’li Aslan’ı hatırlattı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: “Kadına karşı saygısızlığı doğru görmek mümkün değildir. Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan’ın eşi olmanın ötesinde bir annedir. Hüseyin Çelik, Kamer Genç’in annesine küfreden milletvekilini ihraç etti mi de CHP’den böyle bir şey bekliyor.”

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: “Kamer Genç sık sık ve herkese karşı saygısızlık yapıyor.”

Haberin Devamı