Gazete Vatan Logo

Yunanistan'dan flaş vize kararı!

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras Yunanistan'a vizesiz seyahatin başlayacağı müjdesini Twitter'dan verdi

Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Ceyhun Erciyes, vizenin 5 Yunan adası limanlarında verilmesi çalışmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Sanıyorum turizm sezonu öncesinde 5 adada pilot uygulamanın ardından yapılacak değerlendirmelere göre, vizesiz geçiş uygulamalarının diğer ada ve Yunanistan’ın belirli bölgelerine yönelik genişleyip genişlemeyeceği yönünde karar verilecek. Biz yıllardır bu uygulamanın her iki ülke açısından da yararlı olacağını söylüyorduk. Sonuçta Yunanistan’ın bu kararı AB ile koordine etmesinin ardından bu geçişler yapılabilecek. Kararın kısa sürede çıkmasını bekliyoruz.”

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ın önceki akşam saatlerinde twitter aracılığı ile yayınladığı Yunanistan’a vizesiz geçişlerle ilgili açıklaması büyük yankı buldu. Uras, twitter paylaşımında, “Yunanistan’a 15 günlük ziyaretler için yakında vizesiz seyahat müjdesi vermeyi ümit ediyorum. Tüm izleyicilere sevgi ve saygılar sunuyorum. Vizesiz seyahat şimdilik 5-6 ada ile sınırlı olacak. Başarılı olursa genişleyeceğini ümit ediyorum” diye yazdı.

Atina Büyükelçiliği’nde görevli müsteşar Ceyhun Erciyes, Büyükelçi Uras’ın yoğun toplantı trafiği nedeniyle ilgili açıklamayı kendisinin yapabileceğini belirtti. Erciyes şöyle dedi:

“Twitter’daki açıklama sayın büyükelçimize aittir. Yunanistan’daki Vatandaşlık Koruma Bakanlığı, aldığı bir karar ile Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’deki Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy ve Rodos adalarına gidenlere o adaların limanlarında vize verilebilmesi için gerekli çalışmaları Avrupa Birliği nezdinde başlattıklarını açıklayınca, sayın büyükelçimiz de bu konu ile ilgili açıklama gereği duydu. Yaşanan ekonomik kriz ile adalardaki turizmi canlandırmak amacıyla sezon öncesinde başlatılan çalışma, yine Avrupa Birliği’nin vereceği karara göre başlayabilecek. Sonuçta Yunanistan’ın bu kararı AB ile koordine etmesinin ardından bu geçişler yapılabilecek, kararın kısa sürede çıkmasını bekliyoruz.”

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri de 17 Haziran’daki Yunanistan genel seçimlerine kadar görevde olan geçici teknokrat hükümetinin bir girişimde bulunmasının beklenmediğini, genel seçimler sonrası bir gelişmenin olabileceğini, ancak bu yaza yetişmesinin mümkün görülmediğini ifade etti.

Haberin Devamı