Gazete Vatan Logo

Yorgun mermi nedir? Yorgun mermi zarar verir mi? Yorgun mermi havada ne kadar kalır?

Başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 6 yaşındaki Berke Düzgün hayatını kaybetti. Polis, merminin düğünde ateşlendiğini tespit etti. Bu olayın ardından yorgun merminin ne olduğu, havada kalma süresi ve zararı ile öldürücü olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Yorgun mermi nedir? Yorgun mermi zarar verir mi? Yorgun mermi havada ne kadar kalır? İşte detaylar…

Yorgun mermi nedir? Yorgun mermi zarar verir mi? Yorgun mermi havada ne kadar kalır?

Çorum'da, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Berke Düzgün, 199 günlük hayat mücadelesini kaybetti. Sokakta oyun oynarken birden kanlar içinde kalan 6 yaşındaki Berke Düzgün’ün başına yorgun mermi isabet ettiği ve merminin düğünde havaya sıkılan bir tabancadan çıktığı tespit edildi.

YORGUN MERMİ NEDİR?

Havada hızını kaybettikten sonra hızla yere düşen mermiye “yorgun mermi” adı veriliyor. Namludan çıkan merminin maksimum 1500 metreye kadar yükselebilme kapasitesi bulunuyor. Bir süre sonra merminin hızını kaybetmesiyle mermi yere düşüyor. Yere düşüş hızı da saatte 160 kilometreye ulaşabileceğinden yer yüzüne düşüş hızından kaynaklı yaralanmalara hatta ölümlere neden olabiliyor.