Gazete Vatan Logo

YKS başvuruları bugün sona eriyor! YKS ücreti ne kadar?

YKS başvuruları 1 Mart'ta başladı ve bugün sona erecek. Üniversiteye girmek isteyen milyonlarca kişi bugün YKS başvurusunu tamamlayacak. Peki YKS başvurusu nasıl yapılır, ücreti nedir? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik.

YKS başvuruları bugün sona eriyor! YKS ücreti ne kadar?

YKS başvuruları gündemde en sık konuşulan konular arasında yer alıyor. 1-21 Mart tarihleri arasında yapılan YKS başvuruları bugün tamamlanacak. Adayların YKS başvurularına dair merak ettiği tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS başvuruları internet üzerinden yapılıyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS ÜCRETİ NE KADAR?

YKS başvuruları için sınav ücreti 50 TL. Her sınav için ayrı ücretlendirme yapılıyor.

YKS BAŞVURU NE ZAMAN BİTİYOR?

21 Mart'ta sona erecek başvuruların ardından yapılacak YKS sınavı iki gün sürecek. 23 Haziran tek oturum 24 Haziran'da iki oturum olarak yapılacak.

YKS NEDİR?

Yeni eğitim öğretim yılında yapılacak olan sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

Haberin Devamı

-Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama..

-Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

-Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

15 DAKİKA KURALI KALKIYOR!

Yapılan açıklamada, Sınav başlama saati olan 10.00'dan sonra öğrenciler sınava alınmayacak. Öğrencinin lehine olabilecek ve ÖSYM'nin işleyişinde herhangi bir problem oluşturmayacak her türlü iyileştirmeyi yapacağız." denildi.